Goede doelen wereld
Image default
Zorg

Begeleid wonen voor jongeren dankzij goede begeleiding

Wanneer je op een leeftijd komt dat je er aan toe bent om het ouderlijk huis te verlaten, dan wil je op jezelf gaan wonen. Niet alle jongeren hebben deze mogelijkheid omdat ze soms wat extra begeleiding nodig hebben. Voor deze jongeren zijn er ook mogelijkheden, zoals begeleid wonen. De Leviaan biedt jongeren tussen de 18 en 25 jaar die buiten de boot vallen en nog niet op eigen benen kunnen staan woonruimte aan. De jongeren krijgen een individuele aanpak die op hun persoon gericht is. Ze krijgen de juiste ondersteuning van de ervaren professionals van Leviaan. Lees snel verder om te zien wat begeleid wonen voor jongeren inhoudt bij deze specialist.

Een persoonlijke aanpak en professionele ondersteuning

Wanneer jongeren graag op eigen benen willen staan, maar dit nog niet mogelijk is, is dat erg frustrerend. Daar wil Leviaan graag bij helpen. De jongeren die begeleid wonen worden goed begeleid door een ervaren coach. In een stabiele omgeving werken de jongeren samen met hun coach aan persoonlijke doelen en ontwikkelen ze zichzelf. Vaak zijn ze na twee jaar klaar om helemaal op eigen benen te staan. Zo hebben ze bij Leviaan een trainingscentrum voor jongeren met autisme. In dit centrum wordt gekeken naar de mogelijkheden en beperkingen om de jongeren zo goed mogelijk te begeleiding en te ontwikkelen. Op deze manier leren ze vaardigheden om zichzelf staande te houden in de maatschappij.

Vraag eenvoudig meer informatie aan

Alle jongeren die begeleid wonen bij Leviaan krijgen individuele begeleiding gedurende een bepaald traject. Heb jij interesse in begeleid wonen voor jongeren of wil je meer informatie? Hun medewerkers staan altijd voor je klaar om je te voorzien van meer informatie over de verschillende mogelijkheden. Deze stabiele woonomgeving zorgt ervoor dat de jongeren zichzelf blijven ontwikkelen en de volgende stap(pen) zetten om er klaar voor te zijn om zelfstandig te wonen.

https://leviaan.nl/

Gerelateerde artikelen

Bij nekklachten gaat u het best naar deze fysiotherapeut in Den Bosch

Het belang van goede zorgkleding

Laat dyslexie behandelen bij een pedagogisch instituut