Goede doelen wereld
Image default
Zorg

Fysiotherapie behandelingen om rugpijn te verminderen werkt geweldig!

Rugpijn – we kennen dit begrip bijna allemaal. In feite kennen we niet alleen deze term, maar ook de pijn. Rugpijn, oftewel de pijn van het rugbot, is een aandoening die bijna iedereen van ons op een bepaald moment in ons leven heeft, vooral op oudere leeftijd, maar tegenwoordig is de aandoening ongetwijfeld ook bij jongere mensen terug te vinden. Normaal gesproken is dit te wijten aan nalatigheid of soms aan het feit dat deze ziekte deel uitmaakt van de routine en dat kleinzielige patiënten later vaak meer pijn lijden.

Rugpijn kan enorm worden verlicht

Hoe kom je van deze schurk af? Het antwoord op deze vraag is één woord, namelijk fysiotherapie. Fysiotherapie is effectief gebleken tegen deze ziekte. Eigenlijk is wat een fysiotherapeut doet het voorschrijven van herhalingsoefeningen van het getroffen gebied om de patiënt van de pijn te ontlasten en geleidelijk aan volledig herstel te bereiken.

Over het algemeen gaat fysiotherapie ook gepaard met medische behandeling, bijvoorbeeld in de vorm van hulpmiddelen of soms chirurgie. Dit punt maakt het tempo van de patiënt sneller in de richting van volledige revalidatie van de rugpijn. Een goed voorbeeld zijn de fysiotherapie praktijken in Eindhoven, eentje hiervan is bijvoorbeeld CBTfysio die zijn gevestigd in het stadsdeel Woensel. Bekijk eens de website om er meer over te lezen, ook zij bieden perfecte behandelingen aan voor het verhelpen van rugpijn.

Pijn moet verholpen worden

Rugpijn betekent in de meeste gevallen een behoorlijk zware pijn om de patiënt volledig tot een bedpatiënt te maken. De fysiotherapeut heeft dus vooral als doel de patiënt uit die pijn te halen. De fysiotherapeut zoekt dus naar de reden van de pijn die normaal gesproken duidelijk wordt na de eerste diagnose, maar als de oorzaak van de pijn niet duidelijk wordt dan stelt de fysiotherapeut een aantal testen voor en bereikt zo snel mogelijk de reden van de pijn.

De arts schrijft de juiste methode voor om de rugpijn te bestrijden, die van geval tot geval kan verschillen. Hulpmiddelen, chirurgie, lichaamsbeweging, fysiotherapie of wat de arts ook adviseert, het hangt af van de specifieke implicaties van het geval. Fysiotherapie wordt vaak voorgeschreven omdat het vaak vrij effectief is gebleken tegen rugpijn. Daarom wordt de zaak doorverwezen naar een fysiotherapeut.

Naast de enige fysiotherapeut schrijft de arts ook hulpmiddelen voor om de patiënt in staat te stellen huishoudelijke taken uit te voeren. Dit kunnen pijnstillers zijn of andere soorten hulpmiddelen die technisch nuttig zijn om de patiënt van de ziekte te verlossen.

Vooral bij pijn in de botten in de rug is fysiotherapie essentieel

Rugbotpijn kan, als deze niet goed wordt behandeld, later een reusachtige pijn worden. Zoals eerder gezegd zullen de complicaties van de pijn met het verstrijken van de tijd worden versterkt, waardoor een eenvoudige fysiotherapeutisch behandelbare ziekte kan worden omgezet in een levensbedreigende aandoening. Als de tactiek van het huishouden niet werkt, aarzel dan niet om uw arts te raadplegen, maar haast u naar hem toe en haal uzelf uit deze ziekte.

Fysiotherapie verlicht niet alleen de rugpijn van een persoon, maar is ook effectief gebleken tegen vele andere pijnen van het lichaam.

https://www.cbtfysio.nl/uploads/AioQvSMr/EmmettTechniek.pdf