Goede doelen wereld
Image default
Zorg

Welke soorten scootmobielen bestaan er?

Als je niet meer helemaal mobiel bent maar in huis wel nog goed en zelfstandig uit de voeten kunt dan is een scootmobiel wel iets voor jou. Daarnaast kun je met een drempelhulp scootmobiel eenvoudig elke drempel in huis trotseren. Zo kun je wel nog zelfstandig en mobiel blijven om zelf boodschappen te halen, een ommetje te maken of zelfstandig bij vrienden en familie op bezoek te gaan zonder dat het een hoop gedoe is met de auto of te verlopen is.

Z’n scootmobiel heb je natuurlijk ook in een hoop soorten en maten daarom zetten wij ze even op een rijtje voor je.

De soorten Scootmobielen:

–          De kleine scootmobiel met 3 wielen, deze is vooral bedoeld voor korte en middellange afstanden. De actieradius van deze scootmobiel ligt tussen de 20 tot 50km en de topsnelheid ligt tussen de 12 en 18km per uur.

–          Een scootmobiel met 4 wielen, deze is enorm stabiel, hier zul je dus zeker niet snel mee omvallen. Daarnaast is deze scootmobiel ook geschikt voor offroad terreinen zoals het bos. Deze scootmobiel heeft een actieradius van 50km en een snelheid van 25 tot 30km per uur.

–          Een Scootmobiel met 5 wielen, hier kun je voor kiezen als je extra veiligheid en stevigheid zoekt in een scootmobiel. Let wel op dat van deze scootmobiel de draaicirkel groter is dan van een andere scootmobiel. Deze scootmobiel heeft ook een actieradius van ongeveer 50km en een topsnelheid van ongeveer 20km per uur.

–          De tweepersoons scootmobiel, voor deze kun je kiezen als je partner ook minder mobiel is en graag een keer meegaat op de scootmobiel of als je veel met de kleinkinderen in de weer bent en deze regelmatig eens ergens mee naartoe moet nemen. De actieradius van deze scootmobiel is ook ongeveer 50km. De snelheid ligt wat lager, namelijk 15-20 km per uur (als je er met 2 personen op zit).

–          Ook is er nog een opvouwbare scootmobiel, deze is een stuk minder zwaar en uit elkaar te halen. Daarom is deze scootmobiel ook heel handig als je van reizen houdt omdat je deze makkelijk mee kunt nemen in de auto of op vakantie. Ook is deze perfect voor in huis en is deze scootmobiel voornamelijk wel maar voor kleinere afstanden gemaakt.

https://drempelhulp.com/