Nieuwe artikelen

Hoe krijg je de eerste Michelin ster

Ieder restaurant droomt ervan om een Michelin ster te bemachtigen. Er is zelfs een Michelin Gids waarin de meeste restaurants hun naam in willen zien staan. Het boekje wordt al meer dan honderd jaar geproduceerd. Het krijgen of verliezen van deze ster kan enorme gevolgen hebben. Of je nu een vegan restaurant hebt in Breda of een sushi restaurant in Maastricht. Een Michelinster wil je bemachtigen. In dit artikel ga ik je vertellen hoe je de eerste Michelin ster kunt bemachtigen.

Hoe krijg je de sterren

Een restaurant kan maximaal drie Michelin sterren bemachtigen. De eerste ster krijg je op het moment dat je beschikt over een zeer goede keuken. Het moet de moeite waard zijn om bij jouw zaak te stoppen om te eten.

De tweede Michelin ster krijg je op het moment dat je een uitzonderlijke keuken hebt. Wanneer jouw restaurant niet op de route ligt, is het het waard om een omweg te maken om bij jou te komen eten.

De derde Michelin ster is nagenoeg het moeilijkste om te halen en hier wordt soms een beetje moeilijk over gedaan. De derde ster krijg je op het moment dat je restaurant een uniek voorstel heeft. Jouw eten moet een hele reis waard zijn, ongeacht hoe ver het weg is van de huidige locatie.

Hoeveel inspecteurs komen er kijken bij iedere ster

Om de eerste ster te krijgen, wordt je restaurant verschillende keren bezocht door een aan aantal inspecteurs. Het is de bedoeling dat de resultaten constant zijn. Bij de eerste ster komen er vier lokale inspecteurs kijken.

Ook bij de tweede ster is het de bedoeling dat de resultaten constant zijn. Alleen komen er voor de tweede ster niet vier lokale inspecteurs, maar tien inspecteurs kijken.

Om de derde ster binnen te slepen, moet je toch echt alles uit de kast gaan trekken. Er komen namelijk inspecteurs uit uw land EN inspecteurs uit Frankrijk. Daarnaast moet het resultaat unaniem zijn. Als er een niet akkoord gaat, zult u de derde ster niet krijgen.

Tags:

Registreer u vandaag nog en word lid van ons platform

Wil jij jouw blogs delen en een breed publiek bereiken? Wacht niet langer en registreer je vandaag nog op Goededoelenwereld.nl

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Gerelateerde berichten

Enhancing Product Handling with Smart Cocoa Processing Systems

In any cocoa production environment, smooth and hygienic handling of semi-finished products is essential to maintain quality and efficiency. Modern cocoa processing systems are designed with this in mind, offering intelligent solutions for filtering, tempering, and transporting cocoa butter and liquor. An often-overlooked element of the production line, continuous filtration using candle filters ensures that cocoa butter remains free of impurities, improving shelf life and performance in end products. Integrating these features with your cocoa butter press machine allows for uninterrupted operation while protecting downstream processes from contamination or flow disruptions. Why Tempering Units Are Crucial for System Stability Consistency doesn’t end at the press. Once your cocoa butter press machine has extracted the butter, maintaining its quality during cooling and storage is critical. That’s where tempering and cooling units come in. These units gently regulate temperature and viscosity, preparing the butter or liquor for further processing or packaging without

Gepubliceerd door Goede doelen wereld.nl