Goede doelen wereld
Image default
Aanbiedingen

Hoe maak een kunstenaar een RVS kunstwerk?

Hoe maak een kunstenaar een RVS kunstwerk?

RVS kunstopdrachten, vrijwerk  of tuinbeelden

Vrij werk (kunstwerken maken zonder opdracht) maken is voor een RVS kunstenaar erg leuk, maar ook riskant. Er moet geïnvesteerd worden in materialen en tijd. Dat loont alleen als het beeld ook verkocht wordt.  Daarom is het een leuke uitdaging om aan een kunstopdracht te werken. Meestal is er een bepaalde wens of aanleiding voor een kunstwerk. Ook de plek is vaak al bekend:  thuis in de tuin (tuinbeeld) , bij de entree van het bedrijf of als een geschenk of award. Maar een kunstopdracht is niet per definitie minder vrij dan Vrijwerk maken. Het is zoals Goethe destijds al zei: In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister.   

 

RVS beeld ontwerpen

Om een sculptuur te kunnen maken is een ontwerp nodig. zijn. Voor een kunstenaar-beeldhouwer begint het vaak met een schetsje. Dat kan zelfs een krabbeltje op de hoek van en servet of krant zijn.  Als je voelt dat dat potentie heeft om tot een mooi RVS kunstwerk te evolueren komt de volgende stap.

 

RVS kunstbeelden – kleine modellen

Van de schets probeer je zo goed mogelijk een 3D model te maken. Dat kan in de computer met een 3D programma. Vaak werkt het sneller (en leuker) om het gewoon van karton, was of hout te maken. Het materiaal in je handen voelen geeft een dimensie die 3D programma’s niet hebben. 3D programma’s daarentegen kunnen het weer heel realistisch weergeven alsof het sculptuur of kunstbeeld al van RVS is gemaakt. Dus bijna altijd begint het met een aantal schetsen die uitmonden in kleine schaalmodellen van karton. Vervolgens maak ik voor de meeste RVS kunstbeelden of RVS sculpturen eerst nog een mock-up of prototype van goedkoop beeldhouwmateriaal als was, klei, karton of hout.

 

RVS sculpturen Mock-up

Wanneer het modelletje of de 3D impression bevalt werk ik het ontwerp van het RVS kunstbeeld op ware grootte van goedkoop beeldhouwmaterialen. Daarmee kunnen nog eenvoudige aanpassingen aan het kunstbeeld gedaan worden. Het ontwerp voor de RVS sculptuur op ware grootte toont direct of de verhoudingen kloppen. Ook zie ik daarmee of de grootte goed is. Het RVS kunstbeeld moet niet te klein of te groot ogen.

 

RVS sculptuur uitvoeren

Voor RVS kunst of RVS sculpturen kun je met diverse metaal bewerkingstechnieken werken. Het belangrijkste is dat de vorm klopt. Als die vorm en de verhoudingen na aanpassingen eenmaal in orde zijn kun je met een gerust hart aan het werk gaan. Dan wordt het knippen, walsen, kloppen, zetten, buigen en/of lassen om het RVS in de juiste vorm te krijgen. De materialen waar ik dan mee werk zijn voornamelijk RVS plaatwerk en RVS profielen (buizen en kokers)

 

Afwerking RVS kunst

De huid van de RVS kunstbeelden en sculpturen krijgt een mooie en passende afwerking. De beelden kunnen gladgeslepen geslepen worden en daarna gepolijst worden tot een hoogglans. Het sculptuur glimt dan als een spiegel. Soms maak ik bewust delen van de rvs sculpturen en kunstbeelden dof of mat. Het contrast het de glimmende delen geeft het kunstobject spanning en maakt dat het kunstwerk blijft boeien.  Ook een afwerking als richtingloos geschuurd of geborsteld RVS kan goed passen bij een mooi sculptuur of kunstbeeld.

Kwaliteit RVS sculpturen

Een mooie sculptuur moet ook mooi blijven. Daarom gebruik ik voor kunstbeelden van RVS de hoogste kwaliteit RVS. Dat is kwaliteit 316 (RVS 316). Dat is de RVS soort die gebruikt wordt voor dure zeewaardige jachten.  De RVS Sculpturen blijven daarmee ook buiten mooi. RVS kunstwerken zijn geschikt voor binnen (thuis of kantoor), maar ook voor buiten in de tuin (tuinbeeld) of in de openbare ruimte.

 

 

RVS kunst bekijken

Behalve op internet zijn mijn RVS sculpturen ook te vinden in diverse beeldentuinen en kunstgalerieën.  Mocht u daar langs willen gaan dan kunt u het beste even vooraf een afspraak maken en informeren of het RVS sculptuur of kunstbeeld dat u wilt zien ook geëxposeerd staat.

Bekijk alle Moderne sculpturen en beelden van RVS

 

Dit artikel wordt u aangeboden door Jeroen Stok RVS sculpturen

Jeroen Stok – RVS kunstenaar

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

meet the artist
https://www.jeroenstok.com/

Gerelateerde artikelen

Circusworkshops op de basisschool

Uw bedrijf beschermen tegen cyberaanvallen? Kies voor de MSP diensten van Fundaments!

Wat mankeert er aan jouw content?