Goede doelen wereld
Image default
Alarmsysteem

Diverse lockpick technieken

Lockpicking omvat verschillende methoden en technieken om een slot te kraken. Welke lockpick techniek het meest geschikt is voor een bepaalde slot hangt dus af van de aard van de slot. In de regel worden echter de klassieke methoden gebruikt. Op deze website van lockpick webwinkel vindt je hier meer informatie over: Lockpickwebwinkel.nl

 

 • De klassieke lockpick methode

  De lockpicks worden gebruikt om het sleutelkanaal van de slotkern van het slot te penetreren. De pinnen binnenin zijn nu één voor één ingedrukt. Het is belangrijk om het slot gespannen te houden met behulp van de eerder geplaatste spanner. Nadat alle pennen zijn ingedrukt, kan het slot later met de spanner en een eenvoudige draaibeweging worden geopend.

 

 • De instelling lockpick methode

  De wijze van instellen is vergelijkbaar met de klassieke methode. Hier werkt men echter bijzonder gevoelig. Het slot wordt iets onder spanning gebracht en elke pin wordt zorgvuldig achter elkaar “gezet”. Let er bij het instellen van de pennen op dat de druk in balans is. Het optimale gebied waar de wrijvingskracht van de stift kan worden overwonnen is slechts 1 – 3 mm. Als je hier te ver gaat, ontstaat er weer een enorme druk op het hele slot.

   

 • De raking lockpick methoden

  Bij het raking zet je een beetje in op het toeval. Hier wordt het slot onder spanning gebracht en wordt een Pick (haak) in het slot geduwd. Als je de laatste pin hebt bereikt, trek je in één beweging de haak over de pinnen en probeer je alle pinnen goed te raken. De methode vereist veel oefening om het perfect te kunnen doen. Helaas leidt deze techniek niet altijd tot succes, wat mede te wijten is aan de verschillende kenmerken van de verschillende sloten.

 • Percussiemethode

  Deze methode werkt alleen met de zogenaamde boorspouwsloten. Met deze techniek maakt de lockpicker gebruik van een veiligheidsgat in de slot. Men probeert hier alle kernpennen van het slot tegelijkertijd een impuls te geven. Deze impuls moet dan worden doorgegeven aan de behuizingspennen. Dit zou er uiteindelijk toe moeten leiden dat de kernpennen voor een korte periode in suspensie zijn. In dit tijdvenster is het slot niet vergrendeld, omdat er een ruimte is tussen de kernpennen en de behuizingspennen. Het slot kan zo direct worden geopend. Als de cilinder in deze periode een beetje onder spanning wordt gezet, kan het slot niet meer in de normale vergrendelingsstand vallen. ONZE TIP : Sloten kunnen binnen enkele seconden geopend worden in combinatie met electrische lockpick gun en een lockpick.

Gerelateerde artikelen

Inbraak-proof op vakantie

Lockpick sport: Het kraken van sloten is in Nederland een trend

Zo beveilig jij je huis het best