Goede doelen wereld
Image default
Alarmsysteem

Een goede beveiliging voor je woning of bedrijf

Een goed beveiligd huis geeft een ontzettend fijn gevoel wanneer je van huis bent. Het is natuurlijk heel vervelend wanneer iemand zomaar de woning binnen weet te dringen wanneer jij er niet bent. Je kunt dan kiezen voor de beste manier om het huis te beveiligen. We hebben het dan niet over een goed slot of camera’s, wat ook goede beveiliging is, maar over een alarmsysteem en om precies te zijn om een draadloos alarmsysteem van Ajax. We gaan je vertellen waarom dit de beste keuze is en hoe deze de woning kan beschermen tegen inbraak.

Hoe werkt het alarmsysteem?

Het systeem kan bestaan uit verschillende onderdelen. Deze worden namelijk vaak verkocht in verschillende losse onderdelen of door middel van een pakket. In zo’n pakket vindt je vaak een Hub. Dat is het algemene deel van het systeem wat nodig is om de overige losse onderdelen op aan te sluiten. Dat kan bijvoorbeeld een magneetcontact zijn. Dat zijn twee magneten waarvan er een op het raam of de deur wordt gemaakt en het andere deel op het kozijn. Wanneer deze componenten los van elkaar komen, doordat een inbreker het probeert te openen, gaat het alarm af. Een ander onderdeel bevat namelijk de sirene. Die geeft een heel hard lawaai af wanneer het alarm af gaat. Het is natuurlijk niet nodig om een sirene af te geven omdat het alarm er voor zorgt dat jij weet dat er ingebroken wordt en er ook een melding naar het bedrijf die het systeem maakt, gaat. Toch kan een sirene heel fijn zijn omdat dit een hard signaal afgeeft waardoor de inbreker snel weg gaat.

Waarom dit systeem?

Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een bewegingssensor. Wanneer er een beweging door middel van infrarood wordt gedetecteerd, gaat het alarm af. Ook dan is het dus duidelijk dat er een inbreker in huis is. Dit systeem geeft dus een ontzettend veilig gevoel en is zowel los te kopen, maar ook verkrijgbaar in verschillende pakketten. Omdat het alarmsysteem van Ajax draadloos werkt, is e rook niets aan de hand wanneer het internet wegvalt. Er zit namelijk een simkaart in het systeem waardoor deze blijft werken. Al met al is dit dus de beste manier om het huis te beveiligen en dus ook om van huis te gaan zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een inbreker in de woning.

https://draadloos-alarmsysteem.com/