Goede doelen wereld
Image default
Alarmsysteem

Zo beveilig jij je huis het best

Tegenwoordig is het belangrijk om je huis goed te beveiligen. Er worden namelijk elk jaar weer meer inbraken gepleegd dan het jaar ervoor. Inmiddels ligt het aantal al op meer dan 65.000 inbraken per jaar. In deze blog kom je meer te weten over verschillende soorten beveiliging, zodat jij de juiste beveiliging kunt kiezen en zo ervoor kunt zorgen dat je spullen en familie altijd veilig zijn.

Waarom niet gewoon een slot?
Sloten zijn tegenwoordig niet meer voldoende. Dieven hebben allerlei trucjes uitgevonden waarmee zij zonder sporen of geluid kunnen inbreken. Door middel van elektronische alarmsystemen met sensoren en camera’s krijgen onbevoegden geen kans meer om in jouw woning te komen.

Draadloos of bekabeld alarm
Goed om te weten is dat je ten eerste de keuze hebt uit een draadloos of bekabeld alarmsysteem. Het voordeel van een bekabeld systeem is dat dat deze doorgaans minder kost dan de draadloze concurrent. Het voordeel van draadloze systemen is dat deze makkelijk geplaatst kunnen worden, zonder breekwerk. Bovendien kunnen deze installaties eenvoudiger worden uitgebreid met extra functies.

Verschillende soorten alarmsystemen
Standaard alarmsysteem met sirene en detectoren
Kies bij dit soort systeem voor detectoren die reageren op bewegingen of op het openen van een raam of deur. Bij dit soort systemen heb je meestal de keuze uit een binnen- of buitensirene of een stil alarm.
Systeem met camerabewaking
Met dit soort systeem heb je altijd zich op wat er zich afspeelt bij jou thuis, of je nu thuis aanwezig bent of niet. De camera begint te filmen wanneer deze een beweging detecteert of wanneer het alarm afgaat.
Alarmssysteem met meldkamer
Deze systemen waarschuwt automatisch de meldkamer wanneer de sirene of het stille alarm afgaat. Vervolgens kan de meldkamer stappen ondernemen door een beveiligingsdienst of eventuele andere hulpdienst op te roepen.

Wat is nu de beste keuze?
Als wij je een alarmsysteem mogen aanraden, dan kiezen wij voor het Jablotron alarmsysteem. Dit is een zeer veilig systeem met veel verschillende mogelijkheden. Bovendien kun je dit systeem bedienen met een smartphoneapp, waardoor je overal ter wereld je systeem kunt aan- en uitzetten en kunt zien wat er in jouw huis gebeurt.

 

https://comfocare.nl/oplossingen/slimme-beveiliging/jablotron