Goede doelen wereld
Image default
Alarmsysteem

Inbraak-proof op vakantie

De vakantie staat weer voor de deur, twee of misschien wel drie heerlijke weken genieten in de zon aan de Costa. Helaas zijn dit ook de weken waar inbrekers op uit zijn. Doorgaans hebben de meeste mensen namelijk in dezelfde periode vakantie en zijn er dus ook minder waakzame ogen, waardoor inbrekers vrij spel hebben. Wij geven jou echter de beste tips en tricks om met een gerust hart te bakken in het zonnetje op het strand.

De buren zijn je beste vriend

Vroeger werd er veel meer ingebroken, terwijl de apparatuur die inbrekers tegenwoordig gebruiken vele malen beter is. Hoe kan dit? Omdat de sociale controle toentertijd veel beter was, mensen letten beter op elkaar en waarschuwden een ander wanneer ze iets geks zagen. Tip nummer één is daarom ook dat je goed moet kunnen opschieten met je buurtbewoners. De beste beveiliging blijft toch de mens zelf.

Niet thuis? Wel een bewoond huis

De meeste inbrekers hebben bij een inbraak nog nooit mensen in huis aangetroffen. Dit komt omdat zij goed kunnen zien wanneer er niemand thuis is. Het huis is donker, de post hangt half uit de brievenbus of ’s avonds laat zijn de gordijnen nog open. Als je de lampen dus aansluit op een tijdschakelaar, kun je de inbrekers op een makkelijke manier op een verkeerd been zetten.

Extra hulp met een Jablotron alarm

Alhoewel je buren en je lampen al heel veel voor je kunnen betekenen in preventie, blijft er altijd een kleine kans bestaan. Het is daarom zeker aan te raden om te investeren in een goed alarmsysteem, denk bijvoorbeeld aan een Jablotron alarm.

https://web-wings.nl/