Goede doelen wereld
Image default
Alarmsysteem

Lockpick sport: Het kraken van sloten is in Nederland een trend

De sportliefhebbers van de lockpick sport komen vaak samen om sloten te kraken – met grote gevoeligheid en zonder criminele bedoelingen. “Lockpicking”-clubs zijn overal te vinden, ook in Hoofddorp de laatste tijd. Een blik op een ongewone hobby.

Nieuwkomers – zonder voorkennis en hulpmiddelen – zijn welkom bij de Hoofddorp Lockpickers. De vergaderingen vinden elke tweede woensdag van de maand plaats….

Een donkere achtertuin in Hoofddorp. Er liggen allerlei lockpick gereedschap op tafel, verschillende figuren knoeien met hangsloten. De toetsen worden vlak onder een pijnlijke pieptoon gearchiveerd, af en toe klinkt er een zachte klik. Het slot is gebarsten. Maar er is geen geld en geen juwelen die wachten op de “lockpicker” – wat hier telt is het gevoel van succes. Want lockpicking beschrijft de kunst van het openen van een slot zonder sleutel. Een hobby – ongebruikelijk, maar zonder criminele bedoelingen.

Lockpicking in Hoofddorp

Een keer per maand komen de Hoofddorpse Lockpickers bijeen om hun handigheid te trainen. Nieuwe gezichten zijn er altijd, want de hobby heeft een praktisch nut: “Ik heb al eerder voor een gesloten voordeur gestaan omdat ik mijn sleutel vergeten ben. Dat bespaart u een slotenmaker”, zegt nieuwkomer Thorsten Mehlich met een zelfverzekerde grijns. Dan pakt hij weer geconcentreerd rond in het sleutelgat met zijn tactiele instrumenten. “Het is niet makkelijk om de cilinders te raken en terug te duwen. Het is een lastige klus met veel gevoel”, zegt de 31-jarige. “Je kunt alleen maar zeggen dat je het goed doet door een stille ‘crack’.”

https://www.goededoelenwereld.nl/alarmsysteem/diverse-lockpick-technieken/