Goede doelen wereld
Image default
Auto's en Motoren

Hoe ziet de bijtelling 2021 eruit?

Iedere zakelijke rijder die beschikt over een auto van de zaak betaalt bijtelling. Tenzij er gekozen wordt voor het bijhouden van een rittenregistratie waarmee aangetoond kan worden dat er jaarlijks niet meer dan 500 km privé met het voertuig is gereden. Onderstaand vertellen we u alles over de bijtelling 2021.

 

Bijtelling 2021 in percentages

De bijtelling in 2021 bedraagt voor benzine, diesel en hybride voertuigen 22 procent over de cataloguswaarde van het voertuig. Dit is hetzelfde bijtellingstarief als in 2020 het geval was. Voor elektrische voertuigen zijn er wel een aantal veranderingen. Waar de bijtelling in 2020 nog 8 procent was over de eerste €45.000 van de cataloguswaarde, geldt in 2021 bijtelling van 12 procent over de eerste €40.000 van de catalogusprijs. Over de meerwaarde geldt het bijtellingstarief van 22 procent.

Variabele bijtelling

De laatste tijd is het begrip ‘variabele bijtelling’ steeds vaker in het nieuws. Bij variabele bijtelling wordt er betaald naar gebruik. Hierdoor wordt privé rijden in de auto van de zaak eerlijker: bij weinig privégebruik geldt een lage bijtelling en bij veel privégebruik een hogere bijtelling. Variabele bijtelling is nog niet geïntroduceerd, maar is wel onderdeel van het Deltaplan 2030 en vanaf augustus 2020 start een pilot voor variabele bijtelling.

 

Geen bijtelling maar rittenregistratie

Liever helemaal geen bijtelling betalen? Dat is ook mogelijk. Dan dient u met een rittenregistratie aan te kunnen tonen dat er jaarlijks maximaal 500 kilometer met de auto van de zaak privé is gereden. De rittenregistratie kunt u handmatig bijhouden of met behulp van een rittenregistratiesysteem. Dit laatste is een klein kastje dat in de auto gemonteerd wordt en automatisch alle ritten registreert. De slimme software zet alle gemeten coördinaten om naar ritten, zodat u een startadres, stopadres, starttijd, stoptijd, aantal gereden kilometers en het karakter van de rit (zakelijk of privé) ziet.

https://www.trackjackeurope.com/kennisbank/bijtelling/2021-2/