Goede doelen wereld
Image default
Banen en opleidingen

Met de cursus keuren elektrisch gereedschap vergaart u nuttige kennis

Als u besluit de cursus keuren elektrisch gereedschap te gaan volgen doet u kennis op die u direct in de praktijk kunt toepassen. In ieder bedrijf waar elektrisch gereedschap wordt gebruikt is het van belang deze apparaten regelmatig te controleren op veiligheid. Zo worden namelijk ongelukken voorkomen die soms verstrekkende gevolgen kunnen hebben. Als een apparaat niet goed werkt, kan dit verwondingen veroorzaken die zelfs kunnen leiden tot blijvend letsel of zelfs tot het overlijden van een gebruiker. Dit valt in een deel van de gevallen te voorkomen door de cursus keuren elektrisch gereedschap te volgen en de opgedane kennis ook daadwerkelijk toe te passen.

Apparaten keuren volgens de officiële norm

Als u apparaten gaat keuren dan gebruikt u daarvoor bij voorkeur de officiële criteria. Deze zijn vastgesteld in de NEN 3140, de officiële richtlijn voor het keuren van elektrisch gereedschap. Tijdens een cursus keuren elektrisch gereedschap wordt deze norm uiteraard uitgebreid behandeld. Aan de hand van deze opgedane kennis wordt er daarna in de praktijk geoefend om deze kennis goed toe te passen. In de NEN 3140 wordt uiteengezet hoe een keuring moet worden uitgevoerd en ook wanneer tot afkeuring moet worden overgegaan. Een apparaat kan ook worden afgekeurd met de mogelijkheid tot herstel. Na herstel moet er opnieuw worden gekeurd om te beoordelen of het apparaat weer veilig kan worden gebruikt.

Inschrijven voor de cursus voor het keuren van gereedschap

U kunt zich direct online inschrijven voor de cursus keuren elektrisch gereedschap. Deze wordt onder andere gegeven door Omega Training & Inspectie. Het grote voordeel is dat de cursus op diverse locaties in het land wordt gegeven. U hoeft er dus vrijwel nooit ver voor te reizen. Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende data. De prijs voor de cursus bedraagt slechts 199 euro per persoon exclusief BTW. De cursus duurt één dag en er wordt voor een lekkere lunch gezorgd. Uiteraard staat deze cursus onder leiding van ervaren en enthousiaste docenten die uit de praktijk komen en vol enthousiasme hun kennis aan u overbrengen.

https://omegatraining.nl/