Goede doelen wereld
Image default
Banen en opleidingen

Met loopbaanbegeleiding kom je verder in je carrière

Als je loopbaan op en dood spoor dreigt te belanden, dan kun je door middel van loopbaanbegeleiding ontdekken wat jouw mogelijkheden zijn. Soms moet je noodgedwongen ander werk zoeken omdat je ontslagen bent en het erg lastig is om in jouw beroep een nieuwe baan te vinden. Soms is loopbaanbegeleiding nodig omdat je je huidige werk niet meer kunt doen vanwege gezondheidsklachten. Als je het lastig vindt om zelf een nieuwe weg in te slaan als het om je maatschappelijke carrière gaat dan kun je daar hulp bij krijgen door een professioneel bureau. Zij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die belangrijke keuzes moeten maken over hun loopbaan.

Begeleiding bij het vinden van een passende nieuwe baan

Je moet al op heel jonge leeftijd een keuze maken over wat je ‘later’ wilt gaan doen. Voor sommige mensen komt dat keuzemoment te vroeg. Op latere leeftijd, als ze 30 of 40 zijn komen ze tot de conclusie dat ze eigenlijk iets heel anders willen gaan doen. Met hulp van loopbaanbegeleiding is er vaak veel meer mogelijk dan je misschien in eerste instantie denkt. Je kunt een opleiding of studie gaan doen en alsnog het beroep gaan uitoefenen waar je eigenlijk al jaren van droomt. Je kunt hierbij ook gebruik maken van outplacement om ervoor te zorgen dat je direct kunt doorstromen vanuit je huidige baan naar een nieuwe functie. Als je geen werkloosheidsperiode hoeft te doorlopen is dat gunstig voor je cv.

Een professional die jou bijstaat bij je carrièremove en outplacement

Als je graag hulp wilt bij het maken van jouw ultieme carrièremove dan kun je voor deskundige loopbaanbegeleiding contact opnemen met Carrièrepoort, dat expertise heeft op het gebied van onder meer outplacement. Zij zijn een deskundig bureau met veel ervaring op het gebied van outplacement en begeleiding van mensen die iets anders willen of moeten gaan doen. Natuurlijk kun je ook als werkgever hulp aanvragen voor één van je werknemers. Na een intakegesprek wordt er een plan gemaakt om zo snel mogelijk tot resultaat te komen.

Gerelateerde artikelen

Leer alles over de eigenschappen van kleding met een mode opleiding

Vrouwen in de ICT-sector – Trends en ontwikkelingen in 2022

Met de cursus keuren elektrisch gereedschap vergaart u nuttige kennis