Goede doelen wereld
Image default
Beauty en verzorging

Natuurlijke oplossingen om van gistpuistjes af te komen

Heb je last van gistpuistjes? Geen zorgen, je bent niet de enige! Deze vervelende kleine bultjes kunnen opduiken en je huid ontsieren, maar gelukkig zijn er effectieve manieren om ze te bestrijden. In dit artikel bekijken we wat gistpuistjes zijn en delen we enkele natuurlijke oplossingen om er vanaf te komen. En lukt het dan nog steeds niet? Laat je dan adviseren door huidtherapie Amersfoort. Er zijn namelijk ook behandelingen voor. Lees verder!

Wat zijn gistpuistjes?

Gistpuistjes zijn gewoon van die kleine rode bultjes op je huid die lijken op puistjes. Ze heten ook wel pityrosporum folliculitis. Ze komen tevoorschijn doordat er te veel gist op je huid groeit. Meestal zit er al gist op je huid, maar soms wordt het een beetje te veel en dan krijg je die lastige bultjes.

Regelmatige reiniging

Het is super belangrijk om je huid goed schoon te houden als je van die vervelende gistpuistjes af wilt. Gebruik gewoon een zachte reiniger die de pH-waarde in balans houdt en was je gezicht elke dag. Zorg ervoor dat je alle zweet en vuil wegspoelt, zodat die gist zich niet verder kan verspreiden.

Tea tree olie

Tea tree olie is handig omdat het bacteriën doodt. Het kan dus helpen om die gistpuistjes te verminderen. Doe gewoon een paar druppels op een watje en tik het voorzichtig op de plekken waar je last hebt van die puistjes. Doe dit elke dag, dan zie je de beste resultaten.

Appelazijn

Appelazijn is ook goed om van die gistpuistjes af te komen. Meng gewoon één deel appelazijn met vier delen water en breng dat met een watje aan op je huid. Laat het een paar minuten zitten en spoel het dan af met water. Appelazijn helpt je huid weer in balans te brengen en zorgt ervoor dat die gist minder snel groeit.

Kokosolie

Kokosolie is fijn omdat het je huid verzacht en hydrateert. Het kan ook de ontstekingen en jeuk verminderen die bij die gistpuistjes horen. Smeer gewoon een beetje kokosolie op de plekken waar je last hebt en laat het een beetje inwerken.

 

Dieet aanpassingen

Wat je in je mond stopt, kan ook een rol spelen bij die vervelende gistpuistjes. Probeer snoep en bewerkte koolhydraten zoals wit brood te minderen, want die kunnen de groei van gist aanmoedigen. In plaats daarvan, vul je bord met groenten en fruit die vol zitten met antioxidanten om je huid te helpen.

Probiotica

Probiotica zijn goede bacteriën die je buik en immuunsysteem een handje kunnen helpen. Ze kunnen ook helpen om die gist in je lijf te verminderen. Denk er eens over na om probiotica-pillen te slikken of voedsel te eten zoals yoghurt of gefermenteerd spul. Gistpuistjes kunnen vervelend zijn, maar met de juiste zorg en aandacht kunnen ze dus zeker worden bestreden.