Goede doelen wereld
Image default
Beauty en verzorging

Polygel als tip tegen nagelbijten

Niets zo vervelend dan het hebben van een slechte gewoonte, zoals nagelbijten. Niet alleen vervelend voor jezelf, maar ook vervelend voor je nagels! Want daar blijft in veel gevallen niet zo veel meer van over. Wij doken in de mogelijkheden om een einde te maken aan nagelbijten en ontdekten een aantal handige tips. Zo schijnt polygel te hebben bij het bestrijden van nagelbijten, maar zijn er ook nog veel andere handige trucjes. We zetten alle oplossingen op een rij.

 1. Vraag mensen in je omgeving om een beetje hulp

  Soms heb je misschien zelf niet in de gaten dat je aan het nagelbijten bent. Licht daarom snel je vrienden en familie in dat je voorgoed wilt afrekenen met deze slechte eigenschap. Wedden dat ze je erop wijzen wanneer je weer eens in gedachten verzonken aan het nagelbijten bent? Hoe handig is dat!

 2. Zorg voor een goede afleiding

  Nog een tip is om voor een goede afleiding te zorgen. Vaak als je druk bezig bent dan denk je niet aan je slechte gewoontes en lukt het om deze links te laten liggen. In het geval van nagelbijten zou het een goed plan zijn om bijvoorbeeld een kauwgum te pakken. Zo ben je al ergens op aan het bijten waardoor je je nagels sneller met rust laat.

 3. Polygel tegen nagelbijten

  Een andere goede oplossing is om te kiezen voor een polygel behandeling. De polygel verdikt en verstevigd de nagel, waardoor nagelbijten niet meer mogelijk is. Door het hebben van polygelnagels maak je het in principe niet meer mogelijk voor jezelf om op je nagels te bijten. Hoe handig is dat? En daarnaast ziet het er ook nog eens ontzettend leuk uit! Kies een kleur die je graag ziet en lak daarmee je nagels af. De polygel maakt het niet alleen onmogelijk om nagel te bijten, het zorgt er ook voor dat je opeens hele lange en mooie nagels hebt. Zo ben je in één klap af van afgekauwde korte nagels, want polygel maakt het mogelijk om met een dual form zonder problemen je nagel opeens mega lang te maken.

 1. Plan een herinnering

  Deze tip zal je helpen om sneller alert te worden op nagelbijten. Draag een opvallend bandje in een felle kleur. Iedere keer dat je je hand naar je mond brengt zie je het bandje en wordt je eraan herinnerd dat je wilt stoppen met het bijten op de nagels.

 2. Beloon jezelf wanneer je goed bezig bent

  Heb je één dag lang niet op je nagels gebeten? Of misschien zelfs wel een hele week? Plan een beloning voor jezelf in, want dat mag natuurlijk gevierd worden. Trakteer jezelf op je lievelingsgerecht, neem jezelf mee naar de bioscoop of plan een lekkere massage in voor jezelf. Dat heb je wel verdiend! En natuurlijk helpt je dit ook weer te motiveren om door te gaan en dit nog langer vol te houden.

Genoeg tips die je kunnen helpen met het stoppen van nagelbijten. Van herinneringen en beloningen inplannen tot het zetten van polygel om in een klap er vanaf te zijn. Want zeg nu zelf, het hebben van lange en stevige polygenagels is natuurlijk vele malen mooier dan korte en afgebeten nagels? Met deze tips gaat het je vast lukken. Veel succes!

https://www.polygelshop.nl/