Goede doelen wereld
Image default
Beauty en verzorging

Wat is mesotherapie?

Op de dag van vandaag doen super veel mensen er alles aan om er zo jong mogelijk uit te zien. Een botox filler hier en een botox filler daar! Maar is dat allemaal wel zo goed voor je huid en wat zijn de alternatieven voor een zo jong ogende huid. In dit artikel wordt een van de alternatieven Mesotherapie behandeld.

Wat is mesotherapie nu precies?

Mesotherapie is een behandeling waarbij de verjonging van de huid gestimuleerd wordt. Dit doet men door micro injecties te plaatsen op de plaatsen waar dit nodig is en de klant dat wilt. Het toedienen van de deze injecties gebeurd door middel van een zogeheten mesopistool. Maar wat is nu het effect van de mesotherapie?

Effect mesotherapie

De cocktail van stoffen die gebruikt worden voor mesotherapie bestaan onder andere vitamines, hyaluronzuur en antioxidanten. Deze cocktailmix van stoffen worden dan in de huid gespoten.

Het effect van mesotherapie is, zoals dat in specialistische termen genoemd wordt een transdermaal effect. Hiermee wordt bedoeld dat de stoffen doordringen in de buitenste huidlaag, maar vanuit binnen de huid reperaren. Dit zorgt ervoor dat de stofwisseling van de huid op gang komt en de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd wordt.

Behandeling mesotherapie

Voor mesotherapie zijn er een aantal verschillende soorten behandelingen. Zo kan men ervoor kiezen een totaal behandeling te pakken of per zone. Bij de meeste schoonheidsbehandelingen heeft men meerdere behandelingen nodig voor het meest optimale resultaat. Dit is bij mesotherapie ook zo.

Dus wil jij ook een jongere huid, maar ben je niet zo’n fan van botox fillers. Dan is mesotherapie een geschikt alternatief voor die jongere huid. Zie ik jou snel bij een van onze klinieken voor een behandeling?

https://www.syaskinclinic.nl/mesotherapie/