Goede doelen wereld
Image default
Dienstverlening

De specialist in periodieke inspectie voor stookinstallaties en onderhoud van stoomketels

U zoekt een ervaren monteur voor de periodieke inspectie van stookinstallaties of het onderhoud aan stoomketels? U bent dan bij K.K. Brandertechniek aan het goede adres. Dit bedrijf werkt met ervaren monteurs die alle aspecten van hun vak verstaan. Ieder jaar worden de werkzaamheden van dit bedrijf door een onafhankelijke organisatie getoetst om de kwaliteit te kunnen waarborgen. K.K. Brandertechniek is in het bezit van het hieraan gekoppelde ISO9001 certificaat. Daarnaast werkt dit bedrijf volgens de richtlijnen van de Stichting Certificatieregeling Inspectie Onderhoud Stookinstallaties (SCIOS). Op het gebied van onderhoud is K.K. Brandertechniek volledig SCIOS gecertificeerd en waar het inspecties betreft is dit bedrijf voor de meest voorkomende disciplines SCIOS gecertificeerd.

Wanneer is een periodieke inspectie van stookinstallaties nodig?

In alle gevallen geldt bij periodieke inspectie van stookinstallaties dat de eerste inspectie plaats dient te vinden binnen zes weken na de ingebruikname van de installatie. Daarna hangt de controlefrequentie af van het type installatie. Bent u in het bezit van een installatie met een vermogen onder de 100 kilowatt met als brandstof biomassa of olie? Dan geldt een inspectiefrequentie van eenmaal per vier jaar. Heeft de installatie een vermogen van boven de 100 kilowatt? Dan is dat eenmaal per twee jaar. Het kan ook zijn dat u in het bezit bent van een stookinstallatie met gasvormige brandstof. Hiervoor geldt dat deze eens in de vier jaar gekeurd dienen te worden.

Onderhoud van stoomketels door een professional

Naast de periodieke inspectie van stookinstallaties verricht K.K. Brandertechniek onderhoud aan stoomketels. Hierbij mag dit bedrijf alle disciplines uitvoeren, ongeacht welk merk of toestel het betreft. Dit maakt K.K. Brandertechniek één van de weinige bedrijven binnen Nederland met een volledige SCIOS certificering op het gebied van onderhoud aan stoomketels. Uw stoomketels zijn bij de monteurs van K.K. Brandertechniek dan ook in bekwame handen. Met hun hulp worden defecten en storingen in de toekomst voorkomen.