Goede doelen wereld
Image default
Dienstverlening

Duurzaam met Lef en Liefde

Een cateraar die staat voor een smaakvolle beleving voor al jouw gasten en dat doet met een gezonde dosis Lef & liefde.

Een cateraar die gelooft in duurzaam ondernemen. In verantwoordelijkheid nemen voor de samenleving, het milieu en de wereld om ons heen. Die doet op verschillende aspecten vormgeeft en dat doet met een gezonde dosis Lef & Liefde.

Meer weten over deze cateraar? Lees dan verder.

Een cateraar die duurzaam onderneemt

Bij Catering Groep Nederland verstaan ze hun vak. Zowel in de keuken als bij de organisatie van het event. Maar nu gaan ze een stapje verder. De afgelopen jaren zijn ze bezig geweest om duurzaamheid in diverse facetten van de bedrijfsvoering te integreren. Hiervoor hebben ze een aantal duurzame ontwikkelingsdoelen:

  • Duurzame consumptie en productie
  • Werkgelegenheid creëren voor iedereen
  • Energiebesparingen
  • Steunen van wereldwijde hulporganisaties

Hieronder staat wat korte informatie over deze ontwikkelingsdoelen. Klik hier voor meer informatie

Duurzame consumptie en productie

Belangrijk voor een cateraar zijn natuurlijk goede, verantwoorde, verse en lekkere producten. Maar dat kan ook duurzaam. Door steeds de formule te optimaliseren is de inkoop van de producten efficiënt. De hoeveelheid afval beperken wordt gerealiseerd door het gebruik van duurzame materialen in productie en uitvoering.

Een voorbeeld zijn de barbecuepakketten. Deze zijn voorzien van wegwerpservies dat van suikerriet wordt gemaakt. Na gebruik 100% composteerbaar!

Werkgelegenheid creëren voor iedereen

De keuze voor duurzame werkgelegenheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen uit zich op een aantal manieren. Zo worden medewerkers ingezet op hun talenten door gebruik te maken van een DISC-assessment. Daarnaast is er op elke afdeling een medewerker in dienst die een afstand heeft tot de arbeidsmarkt.

Energiebesparingen

Uiteraard voldoet de thuisbasis aan de laatste eisen op het gebied van HACCP en hygiëne. Maar tijdens de bouw is er gelet op milieu en duurzaamheid. Met bijvoorbeeld een vloer van gerecycled PVC, ledverlichting en koelcellen met de hoogste isolatiewaarde.

Steunen van wereldwijde hulporganisaties

Ze zijn ervan overtuigd dat in ieder mens groei en ontwikkeling mogelijk is. Ze voelen ze zich verbonden met volwassenen en kinderen in armoede of zonder leermogelijkheden. Ze willen deze mensen en kinderen de mogelijkheid bieden zich te ontwikkelen. Daarom is er steun voor diverse hulporganisaties die dit wereldwijd tot uiting brengen.

Gerelateerde artikelen

Hoe organiseer je je werkruimte met de 5S methode?

Een dakdekker in Gouda vinden voor zakelijke doeleinden

Schakel dit schoonmaakbedrijf uit Veldhoven in voor jouw pand