Goede doelen wereld
Image default
Dienstverlening

Hoe kun je je transitievergoeding gebruiken zonder belasting te betalen?

Niemand vindt het leuk om belasting te betalen, zeker als het gaat om ontslagvergoeding. Ook wel transitievergoeding genoemd. Ook over deze transitievergoeding betaalt men belasting. Echter zijn er een aantal manieren om dit te ontwijken. We zullen hieronder deze manieren kort beschrijven.

Een nieuwe opleiding

De eerste manier om met transitievergoeding belasting te ontwijken is door het geld te gebruiken voor een nieuwe opleiding. Hierbij hoeft het niet perse te gaan over een volwaardige opleiding, maar kan het ook gaan om nieuwe cursussen. Je kunt deze kosten van je transitievergoeding afhalen, waardoor je geen belasting betaald hierover. En je zorgt er natuurlijk voor dat de kans op een baan groter wordt. Je moet het wel even aangeven bij je werkgever, zodat je werkgever voor deze opleiding of cursus betaald.

Outplacement

Hierbij ga je met een professioneel bedrijf op zoek naar een andere baan. Hierbij wordt er samen gekeken naar wat de sterke punten zijn van de werknemer, maar ook wat de verwachtingen zijn. Aan de hand hiervan wordt er een plan van aanpak opgesteld. Hierbij wordt er ook gewerkt met beroepskeuzetesten om te kijken wat bij de werknemer past. Hoe lang dit traject duurt is afhankelijk van hoe soepel de zoektocht naar werk verloopt. Dit traject kun je ook declareren bij je werkgever, waardoor je vergoeding minder wordt en je minder belasting betaalt.

Middeling aanvragen

Dit heeft te maken met je jaarlijkse inkomen. Op basis van je jaarlijks inkomen, wordt bepaald hoeveel belasting men moet betalen. Het is dus vooral voordelig als je door middel van je transitievergoeding opeens een jaar meer belasting moet betalen. De middeling is dat je transitievergoeding wordt verdeeld over drie jaar.

Hopelijk ben je nu een beetje meer te weten gekomen! Wil je nog meer weten neem dan vooral even contact op met een belastingsadviseur.

https://vrankenhattu.nl/transitievergoeding-en-belasting/