Meubilair opnieuw laten bekleden

Heeft u een ontzettend mooi vintage item in huis staan, een bank als erfstuk of gewone eetkamerstoelen die aan vernieuwing toe zijn? Dan kunt u er natuurlijk voor kiezen deze te vervangen voor een nieuw exemplaar. Echter, zeker bij vintage items of erfstukken, doe je dat niet want deze stukken hebben emotionele waarde. Wat u dan wel kunt doen is het meubilair opnieuw laten bekleden.

Bij Westenberg Meubelstoffeerderij kunt u uw meubels opnieuw laten stofferen, ongeacht welk meubelstuk het is. de gewenste stijl, kleur en het dessin is allemaal bespreekbaar, en u kunt ervoor kiezen uw meubel klassiek of modern te laten stofferen. Heeft u dus een mooie oude bank staan, dan kiest u waarschijnlijk voor de klassieke versie. Heeft u echter eetkamerstoelen staan die pas een paar jaar oud zijn? Dan kunt u waarschijnlijk beter voor de moderne variant kiezen.

Klassiek stofferen van uw meubilair

Wanneer u een antieke stoel of bank heeft staan in uw woning, wilt u natuurlijk dat deze op de authentieke manier wordt gerestaureerd. U kunt hierbij denken aan jute singels, springveren, paardenhaar als vulmiddel en ga zo maar door. Het klassiek stofferen is uiteraard een vak apart en er zijn steeds minder stoffeerders te vinden die dit echt goed kunnen. Het stofferen op deze manier zorgt echter wel voor een duurzaam product, dat u weer door kunt geven aan de volgende generatie.

Naast dat het een vak apart is, is het klassiek stofferen ook erg arbeidsintensief. De gehele oude stof zal eerst verwijderd moeten worden, om vervolgens te bekijken of de onder stoffering en de verbindingen nog intact zijn. Is dit niet het geval, dan zal de kale romp van uw meubelstuk vervolgens helemaal opnieuw gestoffeerd worden op de traditionele manier. Uiteraard wordt dit allemaal gedaan met oorspronkelijke materialen, om uw meubelstuk ook echt antiek te houden.

Modern stofferen van meubels

Heeft u vooral moderne meubels in huis, dan kunt u uiteraard beter voor deze optie kiezen. Westenberg heeft ervaring met het opnieuw bekleden van meubelstukken van verschillende merken. U kunt hierbij onder andere denken aan Leolux, Artifort, Jori, Rolf Benz en Gelderland. De meubels zullen dan ook gestoffeerd worden op dezelfde manier als de fabrikant en de ontwerper dit bedacht hadden. Het is vaak zelfs mogelijk de meubels zo origineel mogelijk te houden, omdat Westenberg met dezelfde stoffen werkt als de merken zelf.

Voor deze manier van stofferen worden nieuwe materialen en technieken gebruiken, om zo tot een goed en optimaal resultaat te komen. Dit zorgt ervoor dat uw meubels na de stoffering weer helemaal klaar zijn voor een volgende ronde.

https://www.westenbergmeubelstoffeerderij.nl/contact.html