Op bezoek bij de chiropractor in Nijmegen

Goededoelenwereld

Chiropractie helpt!

Chiropractie helpt bij chronische pijn aan het bewegingsapparaat dus aan spieren en gewrichten, maar ook bij pijn of klachten die vanuit het bewegingsapparaat ontstaan, zoals migraine of vermoeidheid.
Heeft u last van rug-, nek- of hoofdpijn of chronische gewrichtspijn? Heeft u pijnklachten door een hernia, RSI, Whiplash of bekkeninstabiliteit? Chiropractie kan verlichting brengen. U bent van harte welkom bij Chiropractor Nijmegen.

 

Hoe werkt Chiropractie?

Veel mensen krijgen pijnklachten door verkrampte spieren. Het zenuwstelsel communiceert dan niet meer optimaal met de gewrichten. De chiropractor drukt op bepaalde punten en geeft daarmee de dieper gelegen spieren een stretch. Daardoor ontspannen de spieren en kunnen de gewrichten weer goed communiceren met het zenuwstelsel. De klachten nemen af en de gezondheid verbetert. Te mooi voor woorden? Zeker niet. Chiropractie is een beproefde methode en met uitgebreid wetenschappelijk onderzoek is het effect ervan aangetoond. Al jaren neemt het aantal praktiserende chiropractors toe en ook het aantal mensen dat baat heeft bij chiropractie.

 

Chiropractor Nijmegen: behandeling op maat

Terecht met uw pijnklachten voor een behandeling op maat.U krijgt een uitgebreide intake en vervolgens wordt er gekeken naar de aard van uw klacht en uw lichaamsbouw. Vervolgens worden passende technieken gekozen om uw klachten te behandelen.

De technieken die worden toegepast zijn onder andere:

Spiertechnieken: Behandeling is gericht op ontspanning en het verlengen van spieren. Toepassing bij sporters, maar ook bij reguliere klanten.

Flexie-distractie techniek: Met de hand geeft de chiropractor tegendruk op de wervelkolom en rekt de achterkant van de wervelkolom.

Druktechnieken: Zachte maar zeer snelle minimale druk met de handen, om gewrichten te
corrigeren.

Zachte weefseltechniek: Behandeling doormiddel massage van de zachte weefsels, dus van spieren en gewrichtsbanden.

Activator: Een klein apparaat dat met hoge snelheid een zeer lichte druk uitoefent voor een milde behandeling, een alternatief voor handmatige correctie.

Blocking: Een zachte manipulatietechniek met gebruik van blokken om het bekken te corrigeren.
Taping: Elastische, katoenen tape wordt op de huid aangebracht. Interne druk en pijn nemen af en de bloedcirculatie verbetert.

Bronnen en referenties:
Het laatste nieuws | Belangenvereniging Patiënten Chiropractie (belangenverenigingpatientenchiropractie.nl)
Bronfort G, Haas M, Evans R, Leininger B, Triano J. (2010) Effectiveness of manual therapies: the UK evidence report. Chiropr Osteopat. 2010 Feb 25