Goede doelen wereld
Image default
Dienstverlening

Wordt een top stagiair

Lekker bezig, je hebt die stage human resources management netjes binnengesleept! Nu komt het belangrijkste gedeelte, het stagelopen. Zorg er dus voor dat je er alles uithaalt wat er in zit, want het is op het moment lastig op de arbeidsmarkt en de banen liggen er niet voor het oprapen. Hoe ga je dit doen? Met behulp van de volgende tips!

Aantekeningen

Zorg ervoor dat je ten alle tijden pen en papier bij je hebt en gebruikt. Zo kun je alle nieuwe dingen die je leert, uitleg die je krijgt of gesprekken die je hebt gevoerd teruglezen. Dit is ook heel fijn voor je stagebegeleider, want die hoeft niet alles drie keer uit te leggen.

Leer door te observeren

Ook al denk je dé oplossing voor het probleem al te hebben, wacht tot het juiste moment. Je leert namelijk meer door te observeren en doorgaans hebben ze al meerdere ideeën voor een oplossing uitgeprobeerd. Laat je uiteraard zeker horen wanneer daar naar gevraagd wordt, maar houd in gedachten dat je er bent om te leren en niet om de bedrijfsvoering te verbeteren.

Krijg je een kans? Grijp deze met beide handen aan

Hoe onbenullig een taak ook lijkt, je zult er altijd wel iets van leren. Word je gevraagd om documenten te ordenen en archiveren? Dit biedt je inzicht in bedrijfsachtergrond. Let wel op dat je op de juiste manier omgaat met bedrijfsgevoelige informatie! Dit is met name sprake bij een stage human resources management, waarbij je veel met persoonlijke informatie aan de slag gaat.

https://fiks.nl/stage/HR