Goede doelen wereld
Image default
Energie

Wat is infraroodverwarming?

De circulaire economie is iets wat menig bedrijven en mensen bezighoudt. We zijn bezig met ons CO2 uitstoot. Hoe kunnen we dit verminderen en bijdragen aan een positieve verandering voor klimaatverandering? Er zijn al een aantal oplossingen op de markt en een van de mogelijkheden is ook het overschakelen van gasverwarming naar infraroodverwarming. Overstappen op deze manier van verwarmen brengt veel voordelen met zich mee. Lees hieronder meer.

Infrarood verwarming verwarmt objecten en niet de lucht

Voor eenieder die een klein beetje weet van natuurkunde en warmteverplaatsing is het gelijk duidelijk dat met een infraroodpanelen de ruimte sneller warm wordt. Een infrarood verwarming, verwarmt namelijk objecten. Met gas wordt de lucht verwarmd, dat duurt langer en het is vaak minder warm en minder effectief. Het rendement van met gas verwarmen is veel lager dan met infrarood verwarmen. Door deze manier van de temperatuur opkrikken in de woonkamer verwarm je de muren en meubels. Deze objecten houden de warmte vast en geven dit af aan de lucht.

Wat voor vormen van infraroodverwarming zijn er?

Je kan op verschillende manieren een infraroodverwarming aanschaffen. Dit kan via vloerverwarming, panelen of via stralers.

Hoe gaat infrarood verwarmen in zijn werk?

Infrarood verwarmen is in het simpelste gezegd het gebruik van golven. Je hebt korte, middellange en lange golven, die daarmee warmte afgeven aan materie. Zoals lichamen en meubels. Door dat materie wordt verwarmd benut je de energie dat wordt uitgezet. Dit is dus voordeliger.

Wat zijn de voordelen van infrarood verwarmen?

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van een infrarood verwarming ten op zicht te van klassiek verwarmen, elektrisch of met gas.

  1. Het stinkt niet.
  2. Je hoort niets.
  3. Een infrarood verwarming is snel geïnstalleerd.
  4. Je bent duurzamer bezig.
  5. Je bespaart meer door een hoger rendement. Meer omzetting betekent minder elektriciteitsverbruik.
  6. De warmte voelt fijner, omdat jij zelf verwarmd wordt
  7. En je hebt geen uitdroging van de lucht.

Een infraroodverwarming heeft wel één nadeel. Je kan net zoals aan de zon je verbranden aan een infrarood straler. Plaats die daarom verder van je af.