Goede doelen wereld
Image default
Entertainment

Bubble Wrap Appreciation Day

Bubbeltjes plastic: het spul dat bedoeld is voor het vervoeren van breekbare spullen, maar eigenlijk vaak leuker is dan het pakketje zelf. Je herkent het vast wel: je pakketje komt binnen en het eerste wat je doet, is alle bubbels laten knallen. Hoewel het een hele vreemde gewoonte is, is het wel heel menselijk. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de mensen die ze met noppenfolie lieten spelen, zich kalmer en meer alert voelden dan de mensen die dit niet mochten. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat het knallen van bubbels een manier is om van spierspanning af te komen, waardoor stress wordt verlicht.

Heerlijk ondeugend

Door wetenschapsjournalisten wordt ook gedacht dat het gewoon een leuk gevoel is, omdat het eigenlijk niet mag. Want een ondeugend gevoel is vaak ook een bevredigend gevoel. Volgens de wetenschapsjournalisten is dat juist belangrijker dan het geluid dat het maakt, of het gevoel dat het in je handen geeft. Voornamelijk draait het om het stiekeme gevoel, omdat het eigenlijk niet de bedoeling is dat de bubbeltjes worden geknapt.

Instant gratification

Volgens psychologen zijn er nog veel meer van dit soort dingen waar mensen plezier uit halen. Mensen vinden het namelijk prettig om aan dingen te friemelen, dat kun je ook goed zien met bierviltjes. Het zorgt volgens hen namelijk voor een snelle bevrediging, een zogeheten instant gratification. Het knallen van bubbeltjes plastic is bijvoorbeeld meteen belonend, hoewel de beloning niet geheel duidelijk is.

https://luchtkussengigant.nl/bubbeltjesplastic/

Gerelateerde artikelen

Numerologie, de betekenis van tarot en je horoscoop

Via Mannenstyle blijf je altijd op de hoogte

Ga voor een graffiti kinderfeestje