Goede doelen wereld
Image default
Eten en drinken

Wanneer en waarom moet u propolis nemen?

Honingbijen verzamelen materialen uit plantendelen, knoppen en exsudaten om propolis te creëren, een natuurlijke harsachtige combinatie. Mensen over de hele wereld Propolis kopen om elke vorm van infectie te voorkomen. Propolis speelt een vitale rol bij het behouden van de vorm en structuur van de bijenkorf; in geval van vernietiging; het fungeert ook als een reparatiemiddel.

Propolis kan ook worden gebruikt om het karkas van een indringer van een bijenkorf te “balsemen”, die de bijen hebben gedood maar niet uit de bijenkorf kunnen verwijderen.

Waarom moet u Propolis gebruiken?

Vanwege zijn antiseptische, ontstekingsremmende, antioxiderende, antibacteriële, antimycotische, antischimmel-, anti-ulcer- en antikanker eigenschappen, hebben propolis en zijn preparaten veel toepassingen bij de behandeling van verschillende aandoeningen.

Propolis wordt wereldwijd gebruikt; volgens het geloof van de mensen. Sommige mensen geloven dat propolis elke ziekte kan genezen, van een kleine bacteriële infectie tot Covid-19. Terwijl sommigen van hen vertrouwen op hun instinct om propolis de eer te geven voor kleinere behandelingen zoals hoest, bacteriële infecties, ontstekingen, enz.

Het is bekend dat het de pijn van de geslachtsdelen vermindert; veroorzaakt door de ziekte; herpes genitaliën. Er wordt ook aangenomen dat het het genezingsproces van artritis versnelt. Propolis is bewezen gunstig te zijn voor patiënten die lijden aan parodontitis; een tandziekte waarbij de bacterie de botten (tanden) verzacht. Propolis wordt echter gebruikt om de bacteriën uit het speeksel te ventileren.

Propolis kan nuttig zijn voor het bevorderen van snellere wondgenezing, aangezien mensen met diabetes vaak een pijnlijk langzame wondgenezing hebben. Propolis kan ook helpen bij infectiepreventie omdat het sommige vormen van bacteriën doodt.

Als u een huidverzorgingsbewust persoon bent, is propolis uw vangst. De gladheid van de huid en het rimpelige uiterlijk kunnen beide worden verbeterd met propolis. Bovendien, volgens wetenschappers, kunnen de gecombineerde eigenschappen van Propolis u helpen acne te voorkomen. Propolis, een natuurlijke sealer, kan de huid ook helpen meer vocht vast te houden, zodat deze een gezondere, stralendere teint kan behouden.

Propolis heeft goede antioxiderende eigenschappen getoond die door de zon veroorzaakte oxidatieve schade aan de huid kunnen voorkomen, vandaar dat een onderzoek heeft aangetoond dat het door UV veroorzaakte huidbeschadiging effectief kan herstellen.

De toepassing van propolis is meestal in de medicatie of voedselbereiding in de vorm van mengsels. Hoewel de componenten van propolis divers zijn en het een uitdaging is om propolis te standaardiseren en te gebruiken, is de huidige gedachte dat het gebruik van gestandaardiseerde preparaten van propolis veilig en minder gevaarlijk is dan het gebruik van veel synthetische medicijnen.

Wanneer en hoe moet u propolis innemen?

Er is geen specifieke tijd om propolis in te nemen, je kunt ze nemen wanneer je maar wilt. Maar zorg ervoor dat je het niet te veel gebruikt.

Het is het beste om een ​​arts te raadplegen voordat u propolis gebruikt om er zeker van te zijn dat het veilig is voor de gebruiker. Daarna moet de persoon een pleistertest uitvoeren op een propolis om er zeker van te zijn dat hij er niet allergisch voor is.

Breng pure propolis of een huidverzorgingsproduct met propolis als actief bestanddeel aan op de huid.

Water moet vóór gebruik worden verdund met een kleine hoeveelheid propolis. Voordat u de combinatie uitspuugt, spoelt u uw mond met water of gorgelt u er een tijdje mee.

Als u op zoek bent naar een betrouwbare site om uw pakket Propolis te krijgen, maak u dan geen zorgen. Omdat we Honingdirect hebben gekregen; een site die uw natuurlijke oplossingen levert; voor de deur.

Gerelateerde artikelen

Koken met een kerntemperatuurmeter

Zo kies je de perfecte wijn bij jouw gerecht

Brievenbus Cadeau