Goede doelen wereld
Image default
Eten en drinken

Wat kun je allemaal met een keukenmachine?

De keukenmachine is een onmisbaar onderdeel van de keukenuitrusting. Hij kan je helpen heerlijke maaltijden, desserts en snacks te bereiden met heel weinig moeite.

Brood Kneden

Je kunt jouw keukenmachine ook gebruiken om brooddeeg te kneden. Voeg alle droge ingrediënten toe en pulseer tot ze gecombineerd zijn, voeg dan de natte ingrediënten toe en pulseer opnieuw tot het een bal begint te vormen. De truc hier is om niet te veel te mengen, anders krijg je taai, compact brood in plaats van luchtige broden.

Het beste deel? Als het eenmaal gemengd is, hoef je niet eens meer met de hand te kneden!

IJs maken

Om ijs te maken, moet je:

  • De ingrediënten fijn hakken.

  • De ingrediënten mengen.

  • Je ijsbasis afkoelen en invriezen.

  • Het ijs roosteren voor een lekkere knapperige textuur!

Nu zijn we klaar om ons ijs te karnen tot heerlijke zelfgemaakte traktaties!

Vruchten en groenten persen

Een keukenmachine is een van de beste hulpmiddelen die je in je keuken kunt hebben. Het is een geweldige manier om verse, gezonde ingrediënten van begin tot eind te bereiden, en het kan voor zo veel verschillende dingen worden gebruikt. Hier zijn enkele van de dingen die je kunt doen met een keukenmachine:

  • Fruit en groenten persen

  • raspen van kaas

  • Uien en knoflook fijnhakken

Kaas raspen

Het raspen van kaas is een ander goed gebruik van je keukenmachine. Je kunt kaas natuurlijk raspen met een rasp, maar als je zo’n mooie elektrische rasp hebt, is het waarschijnlijk makkelijker en sneller om het kaasblok cheddar in de kom te gooien en de machine al het werk voor je te laten doen. (Dit bespaart ook tijd bij het maken van macaroni met kaas).

Laten we, nu we toch bezig zijn, het blenden niet vergeten! Hoewel sommige mensen denken dat blenden gewoon iets mengen is om het glad te maken, zullen anderen je vertellen dat het eigenlijk iets meer is dan dat. 

Bijvoorbeeld: Als iemand zegt dat hij vanmorgen zijn koffie heeft geblend, dan bedoelt hij dat hij zijn blender heeft gebruikt in plaats van zijn koffie te zetten in een pot of een Franse pers, zoals normale mensen doen.

Vlees vermalen

Het malen van vlees is een goede manier om de minder malse stukken vlees te gebruiken. Als je toch al een minder mals stuk vlees hebt, kun je het het beste vermalen en kruiden toevoegen voordat je het bakt. Zo krijg je meer smaak en een betere textuur. Probeer ook eens taaier vlees zoals borststuk of braadstuk te vermalen, kruid het met zout, peper en uienpoeder en kook het dan zoals je gewend bent. Je zult verbaasd zijn hoe mals ze kunnen zijn!

Het volgende wat ik deed was worstjes maken met gemalen rundvlees en worstkruiden in plaats van darmen van dieren (die traditioneel worden gebruikt). Het was heel eenvoudig toen ik een injectorkit in handen kreeg met een adapter die op het uiteinde van mijn keukenmachine past!

Groenten, aardappelen en fruit snijden

Het meest gebruikelijke gebruik van een keukenmachine is het snijden van groenten, aardappelen en fruit. Dit wordt gedaan door de snijschijf (de grootste van de messen) te gebruiken om fruit en groenten in plakjes te snijden. Je kunt ook de raspschijf gebruiken om kaas te raspen of je eigen zelfgemaakte kaassnippers te maken, die heerlijk zijn in salades of op sandwiches! De versnipperschijf hakt alle middelgrote etenswaren die je snel fijn wilt hakken. Als je een grote partij salsa maakt, is dit handig om alle paprika’s in kleine stukjes te hakken zodat ze goed mengen met de andere ingrediënten. Het hakwiel is perfect voor het hakken van uien of knoflookteentjes voor soepen/stoofpotjes of gehaktbrood (als je van gemalen vlees houdt). Je kunt er zelfs kruiden mee fijnhakken als u geen kruidenmolen hebt!

Als je brooddeeg wilt kneden maar geen zin hebt om overal bloem te mengen – of als het mengen van bloem niet eens mogelijk is – gebruik dan de deeghaak van je keukenmachine! Doe er eerst wat bloem in en voeg dan pas de vloeibare ingrediënten toe; bevestig dan de kneedhaak aan één kant en laat hem zijn werk doen terwijl je handen schoon blijven 🙂

IJs pletten

U kunt een keukenmachine gebruiken om ijs te crushen.

Hoewel dit niet het meest voor de hand liggende gebruik voor een keukenmachine is, is het eigenlijk een van de beste toepassingen voor het crushen van ijs. De reden hiervoor is dat het zo weinig ruimte in beslag neemt en in een mum van tijd klaar is! Giet je ijsblokjes in je machine, voeg olie toe als je ijshoorntjes wilt maken, en druk op de pulse knop totdat ze goed fijngemalen zijn! Als je geen apparaat hebt met een pulse-optie, maar toch ijshoorntjes of margarita’s wilt maken van crushed ice, zijn er andere opties beschikbaar om je te helpen wat je nodig hebt:

  • IJs crushen met een blender. Als je de beschikking hebt over zo’n handig apparaat, dan raden we je aan om het eerst eens te proberen, omdat het waarschijnlijk alles kan doen wat je nodig hebt zonder enige moeite (en met minder troep). Doe gewoon wat water in je blender samen met wat zout en zet hem dan op hoge snelheid totdat alles mooi in kleine stukjes uiteenvalt, klaar voor consumptie door degenen die hun bevroren lekkernijen liever koud dan warm hebben!

  • IJs vergruizen met een sapcentrifuge. Vergelijkbare resultaten kunnen ook worden bereikt met een van deze kleine apparaten, al moet je er wel rekening mee houden dat deze methode meer inspanning vergt omdat het uitpersen van sap langer duurt dan het drukken op knoppen.

Hakken van noten, kruiden en specerijen

Het gebruik van een keukenmachine is een van de gemakkelijkste manieren om noten, kruiden en specerijen te hakken zonder te hoeven investeren in verschillende gadgets. Het grote voordeel van het gebruik van dit apparaat is dat het elke keer consistente resultaten biedt. Als je op zoek bent naar iets dat snel en gemakkelijk kan worden gedaan met minimale rommel, dan is dit zeker de manier.

Een ander groot voordeel van het gebruik van een keukenmachine voor het fijnhakken van noten, kruiden en specerijen is dat het veiliger is dan andere methodes zoals met de hand fijnhakken of met de hand fijnmalen met een vijzel en stamper. Het betekent ook minder voorbereidingstijd, omdat alles al fijngehakt is voordat het koken begint!

Pesto en hummus maken

Deze recepten zijn gemakkelijk te maken en resulteren in heerlijke sauzen die perfect zijn om bovenop pasta of pizza te leggen. Zowel pesto als hummus zijn veelzijdig, zodat je ze kunt serveren als dip of spread met crackers, lavash of pita chips.

Om pesto te maken: Voeg verse basilicumblaadjes, pijnboompitten en knoflookteentjes toe aan je keukenmachine; verwerk tot ze fijn gehakt zijn. Terwijl de motor draait, voeg je olijfolie toe tot het mengsel glad is en doe je het over in een luchtdichte bak om tot 2 weken in de koelkast te bewaren.

Om hummus te maken: Doe de uitgelekte kikkererwten in een kom; stamp ze met een aardappelstamper tot er geen hele bonen meer overblijven; doe dan alle andere ingrediënten behalve de olijfolie in de keukenmachine samen met de gestampte kikkererwten en verwerk tot een gladde massa; voeg langzaam olijfolie toe tijdens het verwerken tot de gewenste consistentie is bereikt

Meng deeg voor gebak, brood, pizza, enz.

Een keukenmachine kan je helpen bij het maken van brood, pizza, gebak en nog veel meer. U kunt er deeg mee mengen voor brood en pizzadeeg, maar ook voor gebak. De messen van een keukenmachine zijn krachtig genoeg om door de glutenstrengen in bloem te snijden en elastisch deeg te vormen.

De keukenmachine is een onmisbaar onderdeel van de keukenuitrusting.

De keukenmachine is een noodzakelijk onderdeel van de keukenuitrusting. Met dit veelzijdige apparaat kun je allerlei gerechten maken, van gehaktballetjes en pesto tot hummus en ijs. Je kunt er ook snel groenten mee fijnhakken, noten mee malen, brooddeeg mee kneden of zelfs in een handomdraai een partij slagroom mee maken.

Je zult merken dat je jouw keukenmachine voor alles zult gebruiken.

Conclusie

We hopen dat je dit artikel nuttig vond. Zo ja, deel het dan met je vrienden en familie!

 

https://welkekeukenmachine.nl