Goede doelen wereld
Image default
Geschenken

Hoe bepaal ik welke goede doelen ik wil steunen?

Wil je graag goede doelen steunen? Dan heb je ontzettend veel om uit te kiezen, want in Nederland kun je financiële steun bieden aan een groot aantal goede doelen. Sommige mensen kiezen willekeurig een goed doel uit om geld aan te doneren, maar niet iedereen vindt dit prettig. Maak je liever bewuste keuzes? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst helpen wij je namelijk om te bepalen welk goed doel je wilt steunen.

 

 

Vraag jezelf af wat jij belangrijk vindt

Goede doelen zetten zich in voor uiteenlopende zaken. Je kunt bijvoorbeeld een financiële bijdrage leveren aan een goed doel dat zich inzet voor mensenrechten, maar ook aan een goed doel dat vecht tegen dierenleed. Om te bepalen welke goede doelen jij wilt steunen, vraag jij je allereerst af wat je zelf belangrijk vindt. Kijk niet direct te specifiek, maar focus je eerst tot belangrijke thema’s. Vind je het lastig om hier zelf keuzes in te maken? Online vind je handige tools die je hier een handje bij kunnen helpen.

Lokaal, landelijk of internationaal?

Wie op zoek is naar een goed doel dat bij hem past, kijkt verder dan het thema. Bepaal bijvoorbeeld ook of jij je geld aan een lokaal, landelijk of internationaal goed doel wilt schenken. Als je het belangrijk vindt dat je ziet wat er met je geld gebeurt, gaat je voorkeur waarschijnlijk uit naar doneren aan een goed doel in de buurt. Toch zijn er ook genoeg mensen die geld geven aan een landelijke of internationale goede doelen. Deze organisaties opereren op grote schaal, waardoor ze vaak veel meer geld nodig hebben.

 

 

Verdiep je in een goed doel

Om te bepalen welke geode doelen je wilt steunen, is het verstandig om je in goede doelen te verdiepen. Helaas is dit iets wat niet vaak gedaan wordt, want mensen vinden dit zonde van hun tijd. Het gevolg hiervan kan zijn dat je aan een goed doel doneert dat eigenlijk helemaal niet betrouwbaar is. Dit wil je te allen tijde voorkomen, want je geld moet wel op de juiste plek terechtkomen. Heb je een goed doel op het oog? Lees je dan altijd goed in voordat je doneert. Je ontdekt zo waar zij het geld aan besteden. Als je je twijfels hebt, kun je beter voor een ander goed doel kiezen.

Kijk naar de donatiemogelijkheden

De meeste mensen die een goed doel steunen, doen dit door middel van een financiële bijdrage. Als je dit ook van plan bent, is het verstandig om een blik op de donatiemogelijkheden te werpen. Deze kunnen namelijk per goed doel verschillen. Bij CliniClowns kun je zowel eenmalig als maandelijks doneren en bepaal je zelf welk bedrag je geeft. Er zijn ook goede doelen waarbij je minder vrij bent in de keuzes voor wat betreft het doneren. Zo kun je soms bijvoorbeeld enkel voor een maandelijkse donatie kiezen. Wil je niet langer doneren? Dan moet jij je donateurschap zelf opzeggen, want anders blijft het goede doel geld afschrijven van je rekening.

https://www.cliniclowns.nl/