Goede doelen wereld
Image default
Gezondheid

3 tips voor een duurzamer leven

Iedereen weet dat we duurzamer moeten gaan leven. Zo worden er al veel dingen toegepast in ons dagelijks leven. Bijvoorbeeld wegwerp plastic is verboden geworden en Volvo is al gestopt met de productie van dieselmotoren. Zelf kun je ook van alles doen, zo kun je bijvoorbeeld een waterontharder kopen bij Softwatersystems.nl. Andere tips lees je in onderstaand artikel. 

Vermijd plastic

We weten het reeds allemaal al, plastic is enorm schadelijk voor de natuur en ons ecologisch systeem in het algemeen. Er drijft momenteel 100 tot 150 miljoen ton plastic afval in de oceanen en de zeeën. Dit kan je makkelijk vermijden door bijvoorbeeld geen waterflesjes te kopen. Het klinkt banaal, maar het maakt een groot verschil. Er worden namelijk elke minuut een massaal aantal plastic flessen geproduceerd en verkocht. Indien je er thuis zelf op probeert te letten om geen plastic waterflessen te kopen en plastic verpakkingen in het algemeen te vermijden, zal je al een erg grote impact hebben op de zogenaamde ‘Plastic Soup’.

Vaak is de reden waarvoor mensen plastic waterflesjes kopen, de slechte kwaliteit van het drinkwater. Het is namelijk mogelijk dat je thuis enorm hard water hebt (water met veel kalk in). Dan investeer je best in een waterontharder. Je kan een waterontharder kopen bij Softwatersystems.nl.

Bezuinig op je stroom en gas

Deze tip is zowel goed voor je portemonnee als voor het milieu, win-win dus! Zo houd je best je ramen dicht wanneer je verwarming aan staat. Op die manier verlies je geen warmte en stook je niet onnodig. Ook zet je best de temperatuur van je CV ketel opnieuw op 60 graden. Ook dit zal al heel wat energie besparen.

Je kan je verwarming enkele graden lager zetten en kiezen voor wat warmere kledij of een dekentje. Ook zo bezuinig je op gas.

Daarnaast haal je best de stekkers uit de stopcontacten bij de apparaten waarvan het kan. Je kiest ook best voor ledverlichting. Oude lampen vreten namelijk energie!

Kies voor apparaten met een A-label indien je een nieuw apparaat nodig hebt. Deze zijn energiezuinig. Zet je apparaten écht uit in plaats van ze op de stand-by stand te laten staan! Ook kies je bijvoorbeeld ook best voor oplaadbare batterijen in plaats van voor wegwerpbatterijen.

Ga duurzaam om met water

Je kan ook zuiniger zijn met je water om duurzamer te leven! Zo doe je de afwas beter met de hand als je alleen woont, schaf je best een waterbesparende douchekop aan, ga je best niet elke dag douchen en neem je best kortere douches. Kleine dingen maken écht het verschil!