Goede doelen wereld
Image default
Gezondheid

5 redenen om te kiezen voor een keto dieet

Ben jij al lang aan het struggelen met het afvallen? Of heb je misschien veel last van epilepsie of acne? Dan kan een keto dieet een uitkomst bieden. Lees hier 5 redenen waar om je zou moeten kiezen voor een keto diet!

 

  1. Het dieet is zeer effectief voor afvallen 

Er zijn uit meerdere onderzoeken gebleken dat een keto dieet zeer effectief is voor afvallen. Een keto dieet is een koolhydraatarm dieet die ervoor zorgt dat jouw lichaam overgaat op vetverbranding. Zo kun je in een maand al 6 kilo afvallen! Zo heb je binnen no time jouw weight loss doelen behaald. 

 

  1. Je hebt minder honger 

Je kent het gevoel wel. Je bent bezig met een dieet en alles streng aan het bijhouden. Maar je blijft maar honger hebben. Dat maakt het dieet nog lastiger dan het al is. En tja… Soms dan geef je in en pak je toch nog even een snack erbij. En als je toch al gefaald hebt vandaag dan kan die hamburger er ook nog wel bij in. Dat maakt het lastig je doelen te behalen. Bij een keto dieet heb je een verminderde eetlust. Dit komt omdat je bij een keto dieet veel vetten eet. Deze verzadigen je hongergevoel, waardoor je langer vol zit en voldaan bent. Dit helpt ook weer bij het afvallen

 

  1. Keto helpt tegen epilepsie en andere aandoeningen 

Als je last hebt van epilepsie en je medicijnen werken niet goed, dan kun je een keto dieet overwegen. Bij veel onderzoeken blijkt dat een keto dieet epileptische aanvallen wel zo’n 50% kan verminderen. In sommige gevallen is dat percentage zelfs nog hoger. Ook is aangetoond dat er positieve effecten zijn bij Alzheimers en Parkinsons. 

 

  1. Helpt tegen acne 

Ja, een keto dieet kan ook helpen tegen acne. Hoe dan denk je misschien? Uit onderzoek is gebleken dat mensen die en keto dieet volgde, een vermindering liet zien in weefselschade bij acne. Een reden hiervoor zou de positieve effecten van een keto dieet op het insulineniveau zijn.

 

  1. Verbeterde bloedsuikerspiegel en cholesterol

Je zou denken met de hoeveelheid vetten die je consumeert tijdens een keto dieet dat het juist schadelijk is. Maar juist bij het keto dieet is gebleken dat zowel de bloedsuikerspiegel als het cholesterol niveau laag blijven. 

 

Een keto dieet is dus niet alleen maar goed voor afvallen, maar voor zoveel meer.