Goede doelen wereld
Image default
Gezondheid

5 redenen om te starten met yoga

Als je overweegt om te beginnen met yoga dan kan deze blogpost je misschien wel overtuigen om die eerste stap te zetten! Natuurlijk zijn er meer voordelen, maar dit zijn de meest populaire:

1. Yoga is goed voor je en maakt je fitter

Yoga is een hele veilige manier om te bewegen en het maakt je ook fitter omdat je vaak je gehele lichaam stretcht en rekt. Het laat je bloed beter doorstromen waardoor afvalstoffen gemakkelijker afgevoerd kunnen worden.

2. Je bent mindful bezig

Doordat je ervoor kiest om yoga te beoefenen kies je er ook voor om even niet op je telefoon of smartphone te zijn. Het haalt je dus even uit het leven van prikkels en laat je weer even tot jezelf komen.

3. Je houding wordt beter

Doordat je met yoga in andere houdingen beweegt dan in het dagelijks leven zorg je ervoor dat alles weer ‘recht’ kan gaan staan. Vaak als we werken op kantoor zitten we in een gebogen houding. Met yoga zorg jij voor balans hierin door juist anders te bewegen.

4. Yoga vermindert stress

En ander belangrijk punt is dat yoga zorgt voor minder stress. Yoga leert ons namelijk om meer te blijven in het moment. Het leert ons om weer bewust verbinding te maken met onszelf en ons lichaam. Het leert ons om onze focus te verplaatsen en meer te brengen in het NU.

5. Door yoga kun je lekkerder slapen

Diverse onderzoeken laten al zien dat regelmatig yoga beoefenen ervoor zorgt dat je lekkerder gaat slapen. Doordat je tijdens yoga uit je hoofd stapt ontwikkel je een rustigere Mind en hierdoor kun je uiteindelijk lekkerder in slaap vallen.

Wil je eens yoga ervaren en woon je in de buurt van Schagen? Kom dan eens yogales doen bij Yogaschool Alyna in Schagen. Je kunt altijd een proefles aanvragen als je dat wilt om het zelf eens te ervaren. 

 

https://yogaschoolalyna.nl