Goede doelen wereld
Image default
Gezondheid

De beste werkkleding voor als je buiten werkt

Buiten werken kan een verfrissende afwisseling zijn van de gebruikelijke kantooromgeving. De elementen kunnen echter hard zijn voor uw kleding en huid. Daarom is het belangrijk om de juiste werkkleding voor uw werk te kiezen. Hier zijn enkele tips over wat u moet dragen als u buiten werkt.

1. Kies je werkkleding verstandig

Bij het kiezen van werkkleding voor als u buiten werkt, is het belangrijk om met een paar dingen rekening te houden. Ten eerste, denk aan het klimaat en de weersomstandigheden waarin u zult werken. Als het warm en zonnig is, heb je lichte en luchtige kleding nodig die je koel houdt. Als het koud of winderig is, heb je zwaardere kleding nodig om je warm te houden.

2. Kies de juiste stof

Niet alle stoffen zijn gelijk als het gaat om buiten werken. Natuurlijke stoffen, zoals katoen en linnen, zijn ademend en zorgen ervoor dat uw huid kan ademen. Ze zijn ook licht en kunnen u helpen koel te blijven bij warm weer. Synthetische stoffen, aan de andere kant, zijn niet zo ademend en kunnen zweet en warmte vasthouden. Ze zijn ook zwaarder en kunnen je warm en oncomfortabel laten voelen bij warm weer.

3. Bescherm uzelf tegen de zon

Een van de grootste gevaren bij buitenwerk is blootstelling aan de schadelijke UV-stralen van de zon. Daarom is het belangrijk om zonnebrandcrème en een hoed te dragen als u werkt buiten. Zonnebrandcrème moet om de twee uur worden aangebracht, of na het zwemmen of zweten. Een breedgerande hoed beschermt uw gezicht, oren en nek tegen de zonnestralen.

4. Blijf veilig in de regen

Werken in de regen kan gevaarlijk zijn, omdat u gemakkelijk kunt uitglijden en vallen. Het is belangrijk om draag schoenen die goed tractie hebben en waterdicht zijn. U moet ook een regenjas of -jack dragen om droog te blijven.

5. Kleed u in laagjes

Bij koud weer is het belangrijk om u in lagen te kleden, zodat u uw kleding kunt aanpassen als de temperatuur verandert. Een goede vuistregel is om u in drie lagen te kleden: een basislaag , een tussenlaag en een buitenlaag. De basislaag moet gemaakt zijn van een vochtafvoerende stof, zoals polyester of Merinowol, om u droog te houden. De middelste laag moet een warme laag zijn, zoals een warme werktrui. De buitenste laag moet een waterdichte en winddichte jas zijn.

https://www.totaaltextiel.nl/werktrui/