Goede doelen wereld
Image default
Gezondheid

Gezondheid moderne man

De complete blog voor een gezonde levensstijl voor de moderne man

Als man wil je natuurlijk gezond zijn. Influencers zoals Joel Beukers en Kosso laten constant hun spierballen zien, dit wil jij natuurlijk ook. Om gezond te zijn hoef je natuurlijk geen bodybuilder te zijn. In deze blog laten wij jou zien waar je op moet letten om een gezonde levensstijl te leven. Wil jij nou toch wel een bodybuilder worden, dan is dit de goede basis😉.

Voeding is belangrijk

Gezonde voeding is belangrijk voor een gezonde levensstijl. Het is natuurlijk niet de bedoeling om de hele dag door Snickers en Twix te eten. Het is belangrijk om macronutriënten te begrijpen. Ook wel macro’s genoemd, zijn voedingsstoffen die dienen als brandstof en dus energie leveren aan het lichaam. Er zijn drie soorten: eiwitten, koolhydraten en vetten.

Ook zijn vitamines en mineralen belangrijk voor een gezonde levensstijl. Mannen hebben over het algemeen meer energie nodig dan vrouwen. Hierdoor verschilt de behoeftes aan sommige vitamines en mineralen. De vitamines A, B2, B3, E & K zijn belangrijk voor mannen. De belangrijkste mineralen zijn meer magnesium, kalium, seleen en chroom.

Sporten voor de drukke man

Iedereen heeft weinig tijd, tijd is geld namelijk. Toch is het belangrijk om je tijd in je gezondheid en je lichaam te steken. Zorg dat je goed plant, er is altijd wel een gaatje te vinden in je agenda. Vaak is 10 tot 30 minuten beweging per dag al genoeg. Maak sporten een prioriteit in je leven!

Om nog meer tijd te besparen kun je ook meer bewegen door dagelijkse bezigheden te veranderen. Dit zijn kleine toepassingen, zoals vaker de trap te pakken in plaats van de lift. Verder is het ook een goed idee om meer te lopen of fietsen. Breng je lunchpauze wandelend door. Met deze tips kun je onbewust veel extra calorieën verbranden.

Wil je echt zichtbaar resultaat boeken (zoals Joel of Kosso), kijk dan voor een personal trainer. Deze meneer of mevrouw kan jou professioneel advies geven en extra motivatie als dat nodig is.

Een extra tip om meer tijd te besparen, zodat je niet naar de sportschool hoeft, is trainen met je lichaamsgewicht. Hierbij heb je geen dure gewichten nodig of apparaten nodig, alleen je eigen lichaam.

Verzorging van de huid en meer

Vrouwen staan erom bekend dat ze wel eens uren voor de spiegel staan om zich klaar te maken. Mannen doen hier over het algemeen minder lang over, maar zouden er wel meer aandacht aan moeten geven, zeker een gezonde man. Huidverzorging is een belangrijk onderdeel van de basisverzorging van mannen.

Buiten dat een gezonde huid ook zorgt voor meer zelfvertrouwen, ziet het er ook beter uit. Als man kun je je laten informeren over bepaalde huid crèmes en zalfjes.

Je baard onderhouden maakt ook een groot verschil. Een getrimde en bijgewerkte baard laat zien dat jij als man om je gezondheid en uiterlijk geeft. Een baard kan ook onbedoeld veel bacteriën bevatten, was deze dus ook goed. Breng een bezoekje aan de barbier. Deze kan jou nog extra tips geven hoe jij je baard het beste gezond kan houden.

Verder is tandverzorging ook belangrijk. Je wilt natuurlijk het liefst met een mooie glimlach op iedere foto staan. Roken zorgt niet alleen voor een slechte conditie, maar ook voor gele tanden. Wist jij dat een gezond gebit de kans op hart- en vaatziekten vermindert? Ontstekingen in de mond zorgen ervoor dat bacteriën in de bloedbaan terecht komen.

Mental Health

Niet alleen je fysieke gezondheid is belangrijk, maar je mentale gezondheid is net zo belangrijk. Iedereen doet zijn best om een zo succesvol mogelijke carrière te hebben, een bruisend sociaal leven, het perfecte liefdesleven en de beste van het sportteam te zijn. Net alleen voor ons zelf, maar vooral voor de buitenwereld. Niemand is perfect, maar toch proberen mensen het.

Als we te veel hooi op onze vork nemen, dan liggen een burn-out of andere psychische klachten op de loer. Uiteindelijk kunnen mentale klachten er ook voor zorgen dat dit lijdt tot fysieke klachten. Uit een onderzoek is gebleken dat bij mensen met sterke depressies of angststoornissen de levensverwachting met 94% naar beneden zakt. Dit komt vooral door ernstige hartproblemen die door stress komen.

Ten slotte is het dus belangrijk om je complete gezondheid als man serieus te nemen. Niet alleen je prachtige uiterlijk, maar ook je innerlijk moet gezond zijn. Eet gezond en bewust, beweeg een beetje meer en sta een paar minuutjes langer achter de spiegel.