Goede doelen wereld
Image default
Gezondheid

Het belang van kwaliteit slaap

Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat goede slaapkwaliteit van groot belang is. In onze snelle en drukke samenleving zijn er steeds meer mensen die problemen hebben met slaap. Slaap is van uiterst belang om fit en gezond de dag door te komen. Als we gaan slapen verwerken we alles wat we die dag hebben mee gemaakt. Stressvolle dag gehad dan kan slaap je de rust bieden die je nodig hebt. Hard gesport en ben je lichamelijk uitgeput? Slaap zorgt ervoor dat je lichaam zich herstelt en dat het sterker wordt de dag erna. Een goede nachtrust is zoveel meer dan alleen maar slapen. Door de juiste hoeveelheid slaap te krijgen kan je fit, gefocust en energievol de dag door komen. Hieronder gaan we hier meer over vertellen.  

Kwaliteit over kwantiteit

Mensen die veel slapen weten dat wanneer ze bijvoorbeeld tien uur slaap hebben gehad ze vaker nog moeër zijn. Als je zolang slaapt ben je vaak nog moeër dan wanneer je maar vier uur slaap hebt. Dit komt omdat je dan je biologische klok helemaal uit balans haalt. Stel je bent het gewend om 06:00 uur op te staan als je dan een nachtje doorhaalt en je gaat om 3 uur naar bed dan wil je natuurlijk uitslapen, maar dit zorgt er vaak voor dat je nog vermoeider bent. Te veel slapen kan leiden tot hoofdpijn, mist (je mentaal moe voelen), extra gewicht, alles doet pijn van al het liggen en zelfs geheugenverlies.

Altijd en overal met een verzwaarde slaapzak

Een verzwaarde slaapzak kan de oplossing zijn om je slaapkwaliteit te boosten te geven die je nodig hebt. Een verzwaarde slaapzak maakt gebruik van een therapeutische behandeling genaamd diepe druk stimulatie. Deze diepe druk stimulatie zorgt ervoor dat je dieper slaapt en dat je zenuwstelsel zich volledig ontspant.

https://www.sensolife.nl/c-4744864/verzwaarde-slaapzak/