Goede doelen wereld
Image default
Gezondheid

Hoe houd en krijg ik mijn hond gezond?

Het is een vraag waar veel beginnend hondeneigenaren mee zitten: “Hoe houd ik mijn hond gezond?”. Dit is ook niet zo vreemd. Je bent net ‘begonnen aan je eerste hond’ en hebt nog geen ervaring met het zo gezond mogelijk houden ervan. Je wilt het beestje echter een zo gezond mogelijk leven geven en daarom is het wel goed om je in het onderwerp in te lezen. Door goed op de hoogte te zijn van de mogelijke mankementen en fysieke uitingen van ziekten kun je er in veel situaties vroeg bij zijn. Door in een vroeg stadium te handelen kun je de bijkomende complicaties zoveel mogelijk verminderen. In deze blog vertellen we je hoe je je hond een zo gezond mogelijk leven kunt geven!

Hoe houd je je hond zelf gezond

Je hond gezond houden hangt samen met diverse factoren. De belangrijkste hierin zijn voeding, verzorging en tijd! Door je hond te voorzien van voedzame voeding zal het beestje ten allen tijden genoeg vitaminen en mineralen binnenkrijgen. De voeding is vaak een punt waar hondeneigenaren niet gemakkelijk fouten kunnen maken. Dit komt omdat per ras en leeftijd ongeveer bekend is welke voedingsstoffen de beestjes binnen moeten krijgen. De verzorging van de hond is echter een punt waar wat meer tijd in gaat zitten en afhankelijk is met de welwillendheid van de hondeneigenaar. Zo dien je de hond met regelmaat te wassen, met regelmaat het gebit en de oren te reinigen. Voor een gebitsreiniging is het raadzaam om een dierenarts in te schakelen, de oren kun je echter zelf reinigen met een oorreiniger hond!

Wanneer de dierenarts bezoeken?

In sommige gevallen kun je maar beter zo snel mogelijk de dierenarts bezoeken. Dit is het geval als je ziet dat je hond moeite heeft met plassen! Dit kan duiden op diverse ziekten. Wat wel met zekerheid te zeggen is, is dat al deze hebben van grote invloed zijn op de gesteldheid van het beestje. Het kunnen bijvoorbeeld een blaasontsteking of blaasstenen bij honden zijn. De dierenarts heeft hier diverse antibiotica kuren voor om de hond zo snel mogelijk weer fit te krijgen! Het is raadzaam om zo snel mogelijk de dierenarts te bezoeken. Zo kun je het kwaaltje zo snel mogelijk weer verhelpen en potentiële verdere complicaties voorkomen!