Goede doelen wereld
Image default
Gezondheid

Hoe zorg je ervoor dat je sterkte botten krijg op een natuurlijke wijzen? Bekijk hier alle informati

Veel mensen worden geconfronteerd met zwakke botten. Hierdoor beginnen een aantal van hen het internet op te gaan en proberen oplossingen te vinden voor het probleem. Meestal vinden ze dat veel bronnen gewoon suggereren dat het nemen van een calciumsupplement je sterke botten zal geven. 

Wat werkt wel of niet?

Het probleem is dat veel van deze supplementen niet werken en je een vals gevoel van hoop wordt gegeven. Het is daarom dat we enkele zeer belangrijke onderdelen van het opbouwen van sterke botten moeten aanstippen, in een poging om je te helpen je gedachten te verzachten.

Cafeïne

Een van de grootste veroorzakers van verlies van botdichtheid is cafeïne. De vele kopjes koffie en frisdrank die je elke dag drinkt, breken de integriteit van je botten af. Hoewel het misschien moeilijk voor u is om de hoeveelheid die u drinkt te verminderen, zal een aanzienlijke vermindering in ieder geval helpen om de hoeveelheid schade die aan uw lichaam wordt toegebracht te verminderen. Indien mogelijk kunt u besluiten om over te schakelen op cafeïnevrije dranken.

Dierlijke eiwitten

Nu we het toch hebben over het consumeren van dingen die slecht zijn voor het lichaam, een ander punt dat je moet vermijden is een dieet dat rijk is aan dierlijke eiwitten. Studies hebben aangetoond dat dierlijke eiwitten ervoor kunnen zorgen dat je lichaam calcium uitscheidt, terwijl je lichaam de geconsumeerde eiwitten afbreekt.

Gezonde alternatieven

Met dit in gedachten zijn er een aantal geweldige voedingsmiddelen die je kunt eten om sterke botten te krijgen. Zorg ervoor dat uw dieet rijk is aan donkere bladgroenten, kelp, en zelfs broccoli. Kies voor gezondere alternatieven als zalm, oesters, sardientjes en zelfs zuivelproducten. 

Hoe bouw je botmassa op?

Als u deze elke dag consumeert, kunt u uw botmassa weer opbouwen en sterke botten krijgen. Wanneer je producten consumeert voor hun calciumgehalte, vermijd dan het eten van buitensporige hoeveelheden volkoren voedsel, studies hebben aangetoond dat volkoren zich bindt aan zowel calcium als cholesterol en helpt om het uit je systeem te trekken.

Lichaamsbeweging essentieel

Daarnaast is lichaamsbeweging ook essentieel. Een aantal van de beste oefeningen voor dit proces zijn weerstandsoefeningen. Deze oefeningen moeten een lichte belasting vormen voor uw botstructuur. Daarnaast zult u ook algemene structuuroefeningen willen doen die helpen om uw botten te belasten, waardoor de groei ervan toeneemt. Normaal gesproken kunnen deze oefeningen na ongeveer twee tot drie maanden de groei van nieuwe dichtheid veroorzaken.

Een andere reeks elementen die je aan je dieet zou kunnen toevoegen voor sterke botten zijn zwavel en silica. Beide helpen de absorptie van calcium in je lichaam via het voedsel dat je tot je neemt. Deze kunnen worden toegevoegd door de normale consumptie van knoflook en zelfs uien.

Terwijl u op zoek bent om sterkere botten op te bouwen, moet u ook contact houden met uw arts. Vaak kan de persoon die u behandelt u in een bepaalde richting sturen om het calcium binnen te krijgen dat u nodig heeft met een dieet en een oefenplan dat voor u kan werken. Hij of zij kan u ook vertellen of de methode die u probeert gevaarlijk is voor uw conditie en kan u een alternatief voorstellen.

Ieder van ons heeft sterke botten nodig om te overleven. Neem deze zaak serieus en begin met het bekijken van al uw opties voor het opbouwen van sterke botten.

 

 

https://www.carenschoice.com/shop/supplementen/gezondheid/gewrichten/