Goede doelen wereld
Image default
Gezondheid

Je Leven Besturen met Ikigai en het Levenswiel: Geen Zorgen, Gewoon Doen!

Heb je ooit het gevoel gehad dat je door het leven wandelt zonder echt te weten waar je heen gaat? Dat je een beetje ronddoolt, niet echt zeker van je passie of je doel? Maak je geen zorgen, je bent niet de enige. We hebben allemaal deze momenten. Gelukkig heb ik twee geweldige tools ontdekt die je helpen om je leven wat richting te geven. Maak kennis met Ikigai en het Levenswiel!

Wat is Ikigai?

Ikigai is een Japanse filosofie die zich richt op het vinden van voldoening in het leven door het nastreven van passie, missie, roeping en beroep. Het is een combinatie van wat je graag doet, wat je goed kunt, wat de wereld nodig heeft en waar je voor betaald kunt worden. Interessant, toch? Ikigai helpt je om dichter bij jezelf te komen en te ontdekken wat je écht wil in het leven. Hier kun je een handige Ikigai download vinden om je te helpen je eigen Ikigai te ontdekken.

En het Levenswiel dan?

Goede vraag! Het Levenswiel is een ander geweldig hulpmiddel dat je kan helpen om evenwicht te vinden in je leven. Het verdeelt je leven in verschillende sectoren – zoals carrière, gezondheid, relaties en persoonlijke groei – en laat je zien waar je je het meest op moet concentreren. Het geeft je een mooi overzicht van waar je nu staat en helpt je om te zien waar je heen wilt. Hier kun je je Levenswiel invullen.

Waarom zou je Ikigai en het Levenswiel samen gebruiken?

Ikigai en het Levenswiel lijken op het eerste gezicht misschien heel verschillend, maar ze hebben eigenlijk veel gemeen. Ze gaan allebei over het vinden van voldoening en geluk in het leven en ze geven je beide een manier om dat doel te bereiken.

Door Ikigai en het Levenswiel samen te gebruiken, krijg je een holistisch overzicht van je leven. Met Ikigai ontdek je wat je drijft en waar je passie ligt, terwijl het Levenswiel je laat zien welke aspecten van je leven je zou kunnen verbeteren om meer evenwicht en geluk te vinden.

Dus, als je het gevoel hebt dat je een beetje ronddoolt, waarom geef je deze methoden dan niet eens een kans? Je hebt niets te verliezen en misschien ontdek je wel een heel nieuw pad dat je kunt volgen. Geen zorgen, gewoon doen!

Het leven kan soms een uitdaging zijn, maar met de juiste tools kun je het stuur overnemen en zelf de koers bepalen. Dus duik in Ikigai, draai aan het Levenswiel en kijk waar de reis je brengt. Veel plezier op je avontuur!

https://levenswiel.nl