Goede doelen wereld
Image default
Gezondheid

Je streefgewicht bereiken en behouden in de overgang

In de overgang heeft het gros van de vrouwen last van allerlei vervelende klachten, zoals stemmingswisselingen, pijnlijke spieren en gewrichten, vermoeidheid en concentratieproblemen.  Ook wordt er veel geklaagd over flink aankomen in gewicht. Wacht niet langer en ga de strijd aan met deze vervelende extra kilo’s. Tijdens de overgang is het voor veel vrouwen lastig om op gewicht te blijven. En omdat ze meestal al niet zo lekker in hun vel zitten, wordt de teleurstelling over weer een kilo erbij vaak stiekem weggegeten. Een vicieuze cirkel dus die moeilijk te doorbreken is. 

Gewichtstoename

Bijna geen enkele vrouw in de overgang behoudt hetzelfde gewicht. Gewichtstoename hoort er kennelijk in deze levensfase gewoon een beetje bij. Gemiddeld genomen komen vrouwen in de overgangsperiode zelfs zeven kilo aan. Een buikje is bij vrouwen van middelbare leeftijd meer regel dan uitzondering. De hormonen zijn in de overgang op zoek naar een nieuwe balans en deze zoektocht duurt zeker enige jaren.

Zit je net in de overgang dan kan je lichaam meer vet gaan opslaan omdat het oestrogeengehalte in je bloed stijgt. In de menopauze neemt vervolgens dit vrouwelijke geslachtshormoon af. Omdat je stofwisseling vertraagt, ga je meer vet vasthouden. Je verbrandt ook minder calorieën omdat je met het klimmen van de jaren vaak minder bent gaan bewegen of sporten.

Afvallen in de overgang

Afvallen in de overgang is moeilijk maar zeker niet onmogelijk. Vijftigplus vrouwen moeten er vooral voor zorgen dat ze een gezonde leefstijl nastreven. En dat betekent bovenal dat je niet meer eet dan dat je verbrandt. Let daarbij vooral op je suikerinname. En die tussendoortjes? Die hoeven echt niet. Een volwassen vrouw heeft ongeveer 2.000 kilocalorieën per dag nodig. Een 50-plus vrouw heeft een beetje minder energie nodig en heeft genoeg aan 1750 kcal per dag. Blijf je hetzelfde eten als voorheen dan kom je dus aan. Laat snoep, koek en chips en vet eten achterwege en kies voor lekker veel groente en fruit, volkorenproducten, zaden en noten, yoghurt en vette vis. Drink veel water en minder je alcoholgebruik. Zorg ook dat je voldoende slaapt en vermijdt teveel stress. Het is van groot belang dat je vijf keer in de week een half uur beweegt. Een minder actieve leefstijl is niet bevorderlijk voor een slanke lijn.

BioHCG kuur

Gaat het afvallen niet vanzelf en wil je toch wel graag wat kilo’s kwijt, denk dan eens aan de BioHCG Original kuur. Een complete afslankkuur met ampullen waarbij gezonde voeding centraal staat. Zo verlies ook jij gewicht tijdens de overgang. Per dag wordt beschreven wat je die dag mag eten. De vele tips helpen je op weg naar een gezonde leefstijl. Zo staat niets het afvallen meer in de weg.

Supplementen

Je kunt ook gebruik maken van voedingssupplementen om de overgang wat te vergemakkelijken. Kruiden als zilverkaars, hop en rode klaver kunnen ondersteuning bieden als je in de overgang bent. Zilverkaars vermindert bijvoorbeeld overgangsverschijnselen zoals opvliegers, wisselende stemmingen en prikkelbare gevoelens. Rode klaver en hop ondersteunen het overgangsproces. Rode Klaver is tevens goed voor de bloedcirculatie, het hart en de bloeddruk.* Hop helpt bij opvliegers en ondersteunt de nachtrust. Overgangs supplementen met salie, maca, monnikspeper, ashwagandha en engelwortel kunnen ook worden gebruikt door vrouwen die in de overgang zitten.