Goede doelen wereld
Image default
Gezondheid

Tips om je gebit gezond te houden

Met een gezond gebit hoef jij je lach niet te verbergen. Bij tandarts Vlaardingen doen zij er alles aan om je gebit gezond te houden, maar dit doet niet alleen de tandarts. Je moet zelf ook voor je gebit zorgen. Daarom geven wij je tips wat jij zelf kunt doen om je gebit optimaal te verzorgen en gezond te houden.

Doe dagelijks flossen

Flossen helpt om je tanden sterk en gezond te houden. Flossen verwijdert namelijk tandplak tussen de tanden waar je tandenborstel niet aan kan komen. Als deze tandplak niet verwijderd wordt, kan er tandsteen ontstaan. Heb je geen zin of tijd om je hele gebit in 1 keer te flossen? Deel het dan op in 2 delen. Doe bijvoorbeeld de bovenste rij in de ochtend en de onderste rij in avond. Zo reinig je het hele gebit binnen 24 uur.

Tandpasta met fluoride

Een goede tip is om tandpasta te gebruiken waar fluoride in verwerkt zit. Zuren in eten en drinken tasten de glazuurlaag van je tanden aan. Door te poetsen met een tandpasta waar fluoride in zit help je de glazuurlaag te herstellen en beschermen. Hierdoor voorkom je het ontstaan van gaatjes.

Gebruik een timer

Iedereen weet dat je per poetsbeurt 2 minuten bezig moet zijn, maar ben je dat ook wel echt? De meeste mensen doen maar wat en zijn klaar wanneer zij dat denken. Een tip voor optimale gebitsverzorging is om een timer op 2 minuten te zetten en ook pas te stoppen met poetsen wanneer deze afgaat.

Koop een nieuwe tandenborstel

Natuurlijk hoef je niet wekelijks een nieuwe tandenborstel te kopen, maar je moet een tandenborstel maar maximaal 3 maanden gebruiken. Na 3 maanden is een tandenborstel opgebruikt. Je herkent dit aan de haartjes die los van elkaar staan. Zodra dit zichtbaar is moet je een nieuwe tandenborstel kopen.

Heb een vaste volgorde

Tijdens het poetsen zijn sommige plekjes al snel vergeten. Daarom is het gemakkelijk om een vaste volgorde aan te houden tijdens het poetsen. Zo kun je geen plekjes vergeten. Start bijvoorbeeld rechts bovenin aan de binnenkant, poets de gehele binnenkant van je gebit en ga daarna verder met de buitenkant. Op deze manier heb je alle plekjes van je tanden gehad en verzorg je het gebit optimaal.

https://www.tk-schiedam.nl/tandarts-in-de-buurt-van-vlaardingen/