Goede doelen wereld
Image default
Gezondheid

Waarom is handreiniging zo belangrijk?

Elke dag komen jouw handen in aanraking met talloze transiënte flora, ook wel tijdelijke micro-organismen. Deze tijdelijke organismen staan bekend als ziekteverwekkers. Om jezelf en anderen te beschermen, is het wassen van je handen erg belangrijk.

Momenten

Ondanks dat we Covid-19 langzaam achter ons beginnen te laten, blijft het van belang om goed je handen te reinigen, om zo ziek worden en het verspreiden van schadelijke ziektekiemen te voorkomen. Het reinigen van de handen doe je na een toiletbezoek, maar bijvoorbeeld ook voor het eten of na het aanraken van meerdere handcontactpunten (deurklink, tafels, stoelen, et cetera.). Gelukkig is het verwijderen van deze micro-organismen gemakkelijk.

Methoden handreiniging

Er zijn een aantal methoden voor handreiniging: wassen met water en zeep of het inwrijven met handenalcohol. Wanneer je de handen wast is het belangrijk om eerst de handen goed nat te maken en dan pas zeep op de handen te doen. Wrijf vervolgens de zeep minimaal 10 seconden goed uit, denk hierbij ook aan je polsen. Was daarna je handen en raak de kraan niet aan bij het dichtdraaien. De laatste stap is het drogen van de handen, doe dit het liefst met een papieren handdoek en anders met een schone stoffen. Voor het desinfecteren van de handen is de eerste stap: droge handen. Vocht maakt namelijk het middel dunner en daardoor minder werkzaam. De juiste hoeveelheid is ongeveer het kuiltje van de hand. Wrijf je handen én polsen goed in en wacht vervolgens tot alles is opgedroogd voor het beste effect. Na handreininging is het niet nodig om de handen nog te desinfecteren. Dit is extra belasting voor de huid. Deze twee methoden staan bekend als de beste maatregelen om het risico van verspreiding van deze micro-organismen te verminderen. Zo houdt je jezelf en andere gezond.

https://omnimar.nl/42-handreiniging