Goede doelen wereld
Image default
Gezondheid

Wat gebeurt er als je een paniekaanval hebt

Op het moment dat je een heftige paniekaanval ervaart gebeuren er een aantal dingen in je lichaam. Zowel mentaal als fysiek gebeurt er een hoop. Als je hier last van heb, probeer dan altijd een paniekaanval coach in te schakelen zoals Nick de Waard.

Verhoogde hartslag

Als je in paniek bent dan gaat je hartslag omhoog. Omdat je lichaam het idee heeft dat het in gevaar is, staat het in de overlevingsmodus. Veel mensen die een paniekaanval hebben ervaren letterlijk de gevoelens dat ze gek worden of dood gaan. Dat signaal wordt vervolgens doorgestuurd naar je lichaam en daardoor gaat je hartslag omhoog.

Stress

Daarnaast ervaren mensen in een paniekaanval veel stress. Ze zijn in paniek en kunnen daardoor minder helder denken. Stress en adrenaline wordt door hun lichaam heen gepompt en organen staan op de overlevingsmodus.

Veel mensen in paniek gaan ook zweten. Ze worden koud of juist heel warm. Ze worden duizelig en gaan hyperventileren. Vaak wordt er ook misselijkheid ervaren en alles draait om hen heen.

Een paniekaanval is dus absoluut geen pretje. Het kan soms zelf traumatisch zijn.

Wat kun je doen in een paniekaanval

De allerbeste methode om te beoefenen als je in paniek bent is meditatie. Regelmatige meditatie zorgt ervoor dat je uit je hoofd en in je hart gaat. Paniekaanvallen spelen zich namelijk alleen af in je hoofd. Door over de paniekaanvallen na te denken voedt je angst alleen maar. Je wilt juist je focus verleggen uit je hoofd, naar je gevoel. Want alleen als je de focus verlegd, kun je weer helderheid ervaren.

Meditatie dus. Een goede tool om dagelijks te beoefen. Mediteren kan al zo gemakkelijk zijn als twee handen op je buik leggen en ademen. Voelen en ervaren hoe je buik op en neer gaat. Als je dat doet tijdens je paniekaanvallen, ga je echt zien dat het steeds beter wordt. Het is lastig, dat klpot. Maar niet onmogelijk.

https://nickdewaard.nl/