Goede doelen wereld
Image default
Huishoudelijk

Past in elk kozijn een hor?

Een vraag die vaak voorbij komt nu het zomer is; kan ik wel horren kwijt in mijn kozijn? Bij een nieuwbouwwoning kun je er vanuit gaan dat het kan! Dit zijn nieuwe kozijnen van kunststof, aluminium of van hout. Maar wat als je huis wat meer karakter heeft? Kun je dan nog steeds horren kwijt in je kozijn? Wij hebben voor jou wat veelgestelde vragen uitgewerkt en op een rijtje gezet!

Ik heb valbeveiliging voor mijn ramen, kan ik een hor kwijt?

Ja! Dat is bijna altijd mogelijk. Er zijn diverse profieldieptes verkrijgbaar voor inzethorren. Ook kun je er een klemhor er plaatsen. Deze sluit vrijwel nauw je kozijn af. Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden is de afstand tussen je raam en je valbeveiliging. Er zijn diverse specialisten, zoals de Horboer, die daar meer dan genoeg verstand over hebben. Neem eens contact met ze op als je het niet zeker weet!

Ik heb naar buiten draaiende ramen, kan ik hier een hor in kwijt?

Ja! Dit is ook gewoon mogelijk. Je kan zelfs alle kanten op met deze ramen. De mogelijkheden voor dit soort horren zijn rolhorren, plissé horren en voorzethorren. Houd er wel rekening mee dat je een telescoop uitzetijzer nodig hebt. Anders gaat het niet passen, omdat het ijzerwerk in de weg zit.

Ik heb een dakraam met een draai-kiep systeem, past hier een hor in?

Hier past vaak wel een hor voor. Je kiest vaak bij een Velux kozijn de standaard Veluxhorren die erbij horen. Mocht je dit niks vinden, dan kun je ervoor kiezen om er een rolhor voor te plaatsen. Houd er wel rekening mee dat de wat duurdere rolhorren hier vaak tot zijn recht komen! De goedkopere houden er niet zo van om te ´hangen´. Het sluitwerk is daar geen fan van. Ook hier kan de expert je het beste mee helpen.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Lotspot.

Gerelateerde artikelen

Maak een milieubewuste keuze bij het kopen van een wasmachine of inductie kookplaat

De voordelen van een Lenor wasverzachter aanbieding

Een mooie dakkapel in Enschede aanschaffen