Goede doelen wereld
Image default
Kunst en Kitsch

Waarom een schilderij in huis nemen?

Er is geen twijfel over mogelijk dat het kopen van prints en posters leuk (en betaalbaar) is – maar er is veel te zeggen voor het sparen voor een uniek kunststuk. Als je hebt vastgehouden aan ingelijste afdrukken, laat de onderstaande redenen je dan verleiden tot het sparen voor een mooi schilderij.

Meer informatie over schilderijen

Schilderijen zijn tastbaar
Het oppervlak van een afdruk kan nooit tippen aan de weelderige textuurvariaties van een schilderij. Of het nu op doek, hout of gevlekt aquarelpapier is, originele schilderijen hebben een aanraakbare kwaliteit die hen onderscheidt.

Schilderijen zijn uniek
Er is iets bevredigends aan het hebben van een uniek kunstwerk in je huis.

Schilderijen zijn handgemaakt
Net als handgemaakte breisels, handgegooid aardewerk en handgemaakte meubels laten schilderijen de hand van de maker zien. Deze kwaliteit brengt rijkdom en persoonlijkheid in huis – fabrieksmatige meubels en gladde posters kunnen gewoonweg niet concurreren.

Een schilderij kan de kamer maken
Een schilderij wordt het middelpunt van een kamer. Of je artistieke smaak nu naar het gewaagde en grafische of naar vintage landschappen loopt, het schilderij dat je kiest zal zeker een grote impact hebben op je ruimte.

Schilderijen inspireren
Het kijken naar een schilderij waar je van houdt verfrist je geest. Waarom geef je jezelf niet het geschenk van de dagelijkse inspiratie door te sparen voor een klein schilderij waar je dol op bent?

Ben jij overtuigd om een leuk schilderij in huis te nemen? Kijk eens rond naar leuke schilderen en vindt er eentje die perfect bij jouw smaak en inrichting past, bijvoorbeeld een olifant, giraffe of huisdier schilderij.