Goede doelen wereld
Image default
Meubels

Gebruik meubelglijders om beschadigingen te voorkomen

Meubels zijn een belangrijk onderdeel van je interieur. Uiteraard wil je dat je meubels zo lang mogelijk meegaan. Ze zijn immers niet goedkoop. Om de levensduur van je meubels te verlengen, is het belangrijk om er zuinig op te zijn en ze regelmatig schoon te maken met een middel dat hiervoor bestemd is. Er is echter nog een ander ding dat kan helpen om de levensduur van je meubels te verlengen. Namelijk door het gebruik van meubelglijders zoals meubeldoppen en vloerglijders.

Voordelen van meubelglijders

Door een meubeldop of vloerglijder te plaatsen onder elk punt van een meubel dat contact heeft met de vloer, voorkom je beschadigingen aan je meubels én aan je vloer. Door vloerglijders te gebruiken, voorkom je niet alleen beschadigingen tijdens het verplaatsen van het meubelstuk, maar voorkom je ook dat het meubelstuk overhelt aangezien deze op een (plak)plint staat. Meubelglijders zijn dus subtiele hulpstukken die multifunctioneel en eigenlijk ook onmisbaar zijn!

Meubelen eenvoudig verplaatsen met de meubeldop

Als je een nieuwe tafel, stoel, kast of een ander meubelstuk hebt gekocht is het vaak even passen en meten om te kijken waar deze het beste staat. Een paar centimeter naar achteren, iets naar links – nee toch weer iets naar rechts, je kent het wel. Tijdens het steeds verplaatsen van het meubelstuk, kunnen er al snel beschadigingen ontstaan aan het meubelstuk en aan de vloer. Met een vloerglijder kun je niet alleen zulke beschadigingen voorkomen, maar kun je je meubelstuk ook veel gemakkelijker verplaatsen. Een meubeldop heeft namelijk een zachte onderkant met een lage wrijfweerstand. Hierdoor kun je zelfs zware objecten eenvoudig verschuiven.

Stoeldoppen

Vooral onder stoelen mogen beschermende doppen niet ontbreken. Deze meubels worden namelijk het vaakst verschuifd op een dag. Als je geen stoeldoppen gebruikt, krijg je al snel strepen en slijtplekken op je vloer.

 

https://web-wings.nl/

Gerelateerde artikelen

Canvas schilderij

Dit zijn 7 voordelen om te kiezen voor een luxaflex

Kartonnen dozen van dozenhal