Goede doelen wereld
Image default
Muziek

Het verhaal van Johnny Hachem

Wie is Johnny Hachem?

Johnny Hachem is een Libanees-Oekraïense componist en pianist, woonachtig in Oekraïne.

Momenteel woont hij in Zürich.

Johnny Hachem is een houder van vele internationale prijzen, waaronder de internationale prijs voor muziekcompositie in 2009 in Frankrijk op de International Composition Conference en de 3de prijs in 2021 van de Classic Pure Vienna International Composition Competition in Wenen, Oostenrijk.

De muziek van johnny is uniek en stimulerend te noemen, met zijn opwindende muziek is hij niet voor niets een internationaal bekroond componist en pianist.

Zijn manier van spelen is erg fijn om naar te luisteren en geeft je een euforisch gevoel.
Vooral zijn gebruik van bepaalde akkoord structuren is briljant!.
Het neoromantische genre maakt het dat je echt het gevoel heb dat je terug ben in het positivistische tijdperk, de manier waarop je dit gevoel kan opnemen, is gewoon subliem! alleen Johnny Hachem kan dat op deze manier tot uiting laten komen.

Één van Johnny Hachem’s bekendste stukken is Jacob & Rachel, Dit is een liefdesverhaal wat boeit van het begin tot het einde, het is absoluut uniek in zijn genre!
De melodische boog is levendig en het hele symfonische karakter is absoluut verbluffend. Het einde heeft een elegantie en dapperheid die een deskundige en gerenommeerde componist als Johnny Hachem alleen kan laten zien.

 

Johhny kun je wat over jezelf vertellen?

Ik ben geboren in een muzikale familie. Mijn ouders speelde een belangrijke rol in mijn opvoeding; Zo speelde mijn vader viool en mijn moeder piano. Ik weet nog heel goed hoe prachtig het was om ze samen te horen spelen. Mijn ouders invloeden kun je terughoren in mijn muziek..

Toen ik een kind was, hadden we oorlog in Libanon en het was moeilijk om naar de muziekschool te gaan, dus stopte ik veel tijd in piano-improvisatie en probeerde ik mijn eigen muziek te maken. Mijn moeder begon me te helpen en daarna, toen de oorlog stopte, ben ik officieel muziek gaan studeren.

Waar gaat je muziek over?

Mijn muzikale composities gaan voornamelijk over specifieke gebeurtenissen die in het verleden zijn gebeurd. Maar ook bepaalde situaties waarin ik mij levend voelde, die mij euforie brachten, zijn gebeurtenissen die ik terug laat komen in mijn muziek.
Maar ook geniet ik van fantaseren en schrijf ik over omstandigheden waarin ik droom te leven.

Wat maakt jouw muziek uniek?

Als ik mijn eigen composities speel, in een pianorecital, heb ik altijd graag een ruimte om te improviseren volgens hoe ik me op dat moment voel. Improvisatie is een essentieel onderdeel van compositie.

Wat zou je nog graag willen?

Ik heb al vele concerten mogen doen, zo heb ik composities als solist uitgevoerd op verschillende concerten en internationale festivals in Oekraïne, Libanon, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Engeland, Spanje, Polen, Roemenië, Litouwen, Wit-Rusland, Zuid-Korea, Jordanië, Bahrein en Qatar. Nu wil ik graag naamsbekendheid op doen in Nederland, het is een prachtig land waar muziek een grote rol speelt. Mijn hoofddoel is uiteindelijk, zoveel mogelijk mensen bereiken met mijn muziek.

Daarbij heb ik ook de compositie gedaan van films en series, ik geloof namelijk dat mensen meer dan ooit naar klassieke muziek luisteren, maar dat is echter via films en door het spelen van videogames. Mede door deze genres is klassieke muziek levendiger dan ooit! Daarom zou ik nog graag de compositie doen voor films en series.

Maikel Wit