Goede doelen wereld
Image default
Particuliere dienstverlening

Wat moet je nou doen als je riool verstopt is in Den Haag en wat kan de oorzaak zijn?

Je komt net terug van je werk en een snelle blik in je toiletpot laat zien dat het water niet wegloopt zoals gewoonlijk. U weet dat u iets moet doen, maar wat? Het eerste wat u moet doen is een goede betrouwbare rioolservice bellen voordat u iets anders doet. Vaak worden verstoppingen namelijk veroorzaakt door boomwortels of een ander vreemde voorwerpen dat in de leidingen terechtkomt en als dat gebeurt, kunt u uw leidingen nog verder beschadigen door te proberen het zelf te repareren.

Bel eerst een goede betrouwbare rioolservice voordat je iets doet.

Bij een verstopt riool kunt u het beste een vakman inschakelen. Zij hebben namelijk de apparatuur en de ervaring om het goed te doen. Het is beter om het zekere voor het onzekere te nemen, dus zorg ervoor dat u een expert belt. Zij helpen u uw riool te ontstoppen in Den Haag.

Spoel het toilet niet door.

Als u dit leest, is de kans groot dat uw toilet al enige tijd verstopt zit. Maak je echter geen zorgen, want het is niet het einde van de wereld. Er zijn dingen die u kunt doen om te proberen het te ontstoppen.

Ten eerste, spoel het toilet niet door! Dit is een van de grootste fouten die mensen maken als hun toilet begint te verstoppen. Gebruik geen chemicaliën; ze kunnen de leidingen verderop beschadigen en de zaak erger maken in plaats van beter!

Bepaal de oorzaak van de verstopping.

Ervan uitgaande dat er geen scheuren, gaten of lekken zijn, moet u de leidingen controleren op tekenen van schade. Het is mogelijk dat er iets door deze leiding is gespoeld en verderop een verstopping heeft veroorzaakt.

Geef uw rioleringsbedrijf zoveel mogelijk informatie over het probleem

  • Maak indien mogelijk een foto van de verstopping.
  • Beschrijf het probleem zo gedetailleerd mogelijk.
  • Vraag of ze u telefonisch een prijsopgave kunnen geven.

Soms is het moeilijk om te weten wat u moet doen met een verstopping en hoe u kunt voorkomen dat het erger wordt.

Soms is het moeilijk om te weten wat u moet doen met een verstopping en hoe u kunt voorkomen dat het erger wordt.

  • Bel een goede betrouwbare rioolservice zodra u merkt dat het verstopt is. Hoe eerder ze ter plaatse kunnen zijn, hoe groter de kans dat ze het probleem snel en efficiënt kunnen verhelpen.
  • Spoel niets door uw toilet, behalve menselijk afval en toiletpapier. Dit geldt ook voor andere zaken zoals toiletartikelen of babydoekjes die verderop in uw leidingen problemen kunnen veroorzaken.
  • Bepaal de oorzaak van de verstopping zodat er geen herhalingsprobleem ontstaat als alles weer is opgeruimd.
https://rioolgroep.com/