Goede doelen wereld
Image default
Verbouwen

Een dakkapel, wat moet ik me daarbij precies voorstellen?

Als u een uitbouw op uw dak laat plaatsen met een schuin dakvlak spreken we van het plaatsen van een dakkapel. Dit is voor u de uitweg voor de extra oppervlakte waarnaar u zocht! Vaak zien we dat veel mensen hun zolder hier graag voor gebruiken, echter is het bij woningen met een dakhelling op de 1e verdieping, waarvan de dakhelling schuin is, ook prima mogelijk. Het plaatsen van zo’n kapel zorgt voor een toename van de lichtinval in uw woning, ook zorgt het voor een extra optie om te kunnen ventileren. De prijsklassen van dakkapellen kunnen wel behoorlijk uiteen lopen. Hierdoor adviseren wij iedereen om online een offerte op te vragen. Dit is de beste manier om aanbieders te kunnen beoordelen en vergelijken.

 

Wat gebeurt er met de verkoopwaarde van mijn woning als ik een dakkapel laat plaatsen?

De verkoopwaarde van uw woning stijgt! Een dakkapel zorgt voor meer leefruimte in uw woning. Je geniet hierdoor dus van extra meters, dit heeft natuurlijk een positieve invloed op de verkoopwaarde van uw woning. Dit is dus zeker geen slechte investering, zelfs niet als u gaat verhuizen. Dit komt omdat u de som van het plaatsen van de kapel terug kunt verdienen tijdens de verkoop van uw woning. Mocht u hier nou niks van weten, neem dan een kijkje op de site van Kadaterdata. Hier kunt u zichzelf laten informeren over het opvangen van een rapport omtrent de waarde van uw woning. Huizen die voorzien zijn van een dakkapel verkoop doorgaans een stuk makkelijker dan huizen die deze voorziening niet hebben. Staat er in de straat precies hetzelfde huis die het niet heeft, en die van jou heeft het wel, dan verkoopt jouw huis onder de zelfde conditities vaak een stuk makkelijker.

 

Moet ik een vergunning aanvragen vooraleer ik de dakkapel wil laten plaatsen?

U moet soms een vergunning aanvragen voor het plaatsen van de dakkapel, maar dit is zeker niet altijd het geval, er zijn echter een aantal voorwaarden waar u het best altijd aan kunt voldoen. Dit zijn onder andere dat de dakkapel op de achtergevel bevestigt moet worden. Ook moet de dakkapel voldoen aan bepaalde afmetingen. Mocht je nou toevallig handig zijn met klussen zou je kunnen overwegen om zelf ter plekke aan de slag te gaan. Indien u 2 linkerhanden heeft kunt u natuurlijk ook een firma contacteren om de dakkapel te komen installeren.

Super snelle plaatsing

U kunt uw kapel in slechts 1 dag tijd geplaatst krijgen! Dit varieert natuurlijk per type kapel. Hier gaan we even uit van een prefab kapel. Dit is een kapel van kunststof, kant-en-klaar gemaakt in een fabriek. Omdat dit 100% van kunststof gefabriceerd wordt is de kapel geheel onderhoudsvrij. 

 

Zijn er nog andere opties behalve een kunststof dakkapel?

Er zijn zeker andere opties behalve een kunststof dakkapel. Echter heeft u hier altijd meer onderhoud aan dan de kunststof kapel. Zo kunt u bijvoorbeeld een dakkapel van hout laten plaatsen, maar die moet u elke 5 jaar opnieuw verven. Ook is de kans groot dat u binnen een aantal jaar last gaat krijgen van houtrot. 

De andere opties zijn allemaal wat prijziger, zo kunt u bijvoorbeeld een kapel van polyester laten plaatsen. Het verschil tussen de kapel van polyester en de kapel van kunststof is dat de dakkapel van polyester ook een kunststof frame heeft. Hiervoor is de gehele dakkapel uit 1 stuk geproduceerd. Als resultaat daarvan neemt de isolatiewaarde toe.