Goede doelen wereld
Image default
Verbouwen

Een PU gietvloer is de beste flexibele toplaag voor uw vloeren

Een gietvloer in de badkamer is de nieuwe hit. Met een beetje tijd en moeite kunt u een nieuwe laag aanbrengen op een bestaande vloer, die een compleet nieuw en modern karakter geeft aan allerlei ruimtes in uw huis. Gietvloeren kunnen uit verschillende materialen gevormd worden, die elk hun eigen karakteristieken hebben. In privéwoningen wordt het meest gebruik gemaakt van polyurethaan, een vorm van kunsthars die afgekort wordt naar PU gietvloer. Polyurethaan is flexibel, waterafstotend, onwijs sterk en comfortabel. Daardoor kan het op allerlei oppervlaktes aangebracht worden (door de flexibiliteit rekt het met de onderliggende materialen mee) en in allerlei ruimtes dienst doen (het stoot water af en is dus uitermate geschikt voor de badkamer en keuken).

Op welke ondergronden kan ik een PU gietvloer aanbrengen?

Een PU gietvloer van Decochip combineert verschillende lagen en materialen. Het is belangrijk dat de ondergrond waarop de vloer wordt aangebracht volledig recht is en een ruw oppervlak heeft waardoor de gietvloer goed kan binden. Een gietvloer kan goed aangebracht worden over tegels, natuursteen, beton en chape – een badkamer is dus eigenlijk altijd geschikt. Deze oppervlakken zijn meestal al behoorlijk recht en moeten alleen nog even geschuurd worden zodat de gietvloer goed hecht. Het voordeel van een PU gietvloer is dat deze door de flexibiliteit kan krimpen en uitzetten waardoor het materiaal zelfs over een houten ondervloer aangebracht kan worden.

Laat doe-het-zelf pakketten bezorgen

Decochip is een bedrijf dat u wil helpen om geld te besparen. Ze versturen complete doe-het-zelf-gietvloer-pakketten die de verschillende benodigde lagen van de vloer bevatten. U kunt extra’s – zoals een antislip toplaag voor in de badkamer en de specifieke gereedschappen die u nog niet in huis heeft voor het aanleggen van de gietvloer – apart bijbestellen. Het is mogelijk om per vierkante meter te bestellen, waardoor u nooit teveel betaalt, zelfs als het om een relatief klein vloeroppervlak gaat. Op de website van Decochip vindt u alle benodigde informatie, instructievideo’s en verschillende aanbiedingen.