Goede doelen wereld
Image default
Verbouwen

Zo bescherm je de inboedel tijdens je verhuizing in de regio Bergen op Zoom

Bij het verhuizen is het van het grootste belang dat je spullen onbeschadigd over worden gezet naar de nieuwe locatie. Veel meubels zijn voorzien van een gevoelige laklaag die makkelijk beschadigt bij schuiven of door krassen. Veel kleinere meubels en woonaccessoires zijn fragiel en breken makkelijk wanneer je er niet met de grootste zorg mee omgaat. In dit artikel krijg je daarom de tips die je nodig hebt om je inboedel veilig en heelhuids op de plek van bestemming te krijgen.

Een goed begin…

…is het halve werk! Dat geldt dubbel en dwars bij een verhuizing. Als eerste heb je namelijk de juiste verhuismaterialen nodig. Die kun je bij verschillende winkels bestellen maar er zijn ook verhuisbedrijven die verhuismaterialen als onderdeel van hun service aanbieden. Zorg dat je de volgende producten sowieso in huis haalt:

  • Verhuisdozen met autolock-bodem
  • Noppenfolie (eventueel met schuimlaag voor kwetsbare houten meubels)
  • Duct tape, want duct tape heb je altijd nodig!
  • Opvulmateriaal voor dozen waar je breekbare spullen in vervoert

Bij het transport naar je nieuwe locatie of de opslag in Bergen op Zoom heb je daarnaast ook spanbanden nodig om te voorkomen dat de inhoud van de verhuiswagen tijdens het rijden gaat schuiven.

Zelf doen of uitbesteden aan een verhuisbedrijf?

Je hebt de keuze om je hele verhuizing zelf te regelen of om het (deels) uit te besteden aan een professioneel bedrijf. Kies je voor dat laatste, neem dan een verhuisbedrijf in de arm waarbij je zelf kunt bepalen hoeveel je van het proces wilt uitbesteden. Kies ook een bedrijf met lokale opslagmogelijkheden in Roosendaal of een opslag in Etten-Leur. Niet alleen kun je dan makkelijker bij je spullen, je kunt ook van tevoren gaan kijken of de locatie aan jouw eisen voldoet.