Goede doelen wereld
Image default
Woningen

Cilindersloten: voor optimale veiligheid

Cilindersloten: voor optimale veiligheid

 

Op ongewenste bezoekers in je woning of bedrijfspand zit je uiteraard niet te wachten. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor goede beveiliging. Een kwalitatief goed cilinderslot van M&C zorgt voor veiligheid en voorkomt dat ongewenste gasten makkelijk binnenkomen.

 

De veiligste cilindersloten

 

Voor een echt veilig gevoel is het belangrijk dat je kiest voor een SKG3 cilinderslot dat past bij jouw deur. Deze sloten zijn volgens het bouwbesluit van 2018 ook verplicht en zijn al een aanzienlijke verbetering op de SKG2-sloten. Toch lukt het inbrekers nog regelmatig om deze sloten te breken. SKG3- sloten met een gehard stalen brug en kerntrekbeveiliging zijn aanzienlijk veiliger. Deze sloten hebben dan ook het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Ontdek ons veelzijdige aanbod van cilindersloten met een optimale beveiliging.

 

Kerntrekbeveiliging

 

Misschien ken je wel iemand die heeft meegemaakt dat de cilinder is getrokken. Dit is ontzettend vervelend, maar helaas iets wat regelmatig gebeurt. Door met een gehard stalen schroef in het slot te draaien, wordt de cilinder eenvoudig gebroken met een schroevendraaier. Kerntrekken is een vaak toegepaste inbraakmethode en daarom is het steeds belangrijker om je woning of bedrijfspand hiertegen te beveiligen. Kies daarom voor sloten met kerntrekbeslag, zodat inbrekers jouw pand voorbijgaan.

Monteren

Het monteren van kerntrekbeslag op bestaande sloten kan een ingewikkeld klusje zijn. Vaak moet je nieuwe gaten boren, omdat de schroefgaten op een andere plek zitten dan bij het oude beslag. Met een verouderde cilinder loop je bovendien het risico dat inbrekers gaten boren in de cilinder en zo alsnog gemakkelijk binnenkomen. De gemakkelijkste keuze is dan ook om het slot meteen te vervangen door een goedgekeurd SKG3 slot, waarin tevens kerntrekbeveiliging zit. Deze sloten monteer je zonder te hoeven boren of breken en je bent meteen optimaal beveiligd.

 

https://mc-cilinder.nl/cilindersloten/