Goede doelen wereld
Image default
Woningen

Voorkom daklekkage met behulp van deze dakdekker

Het is zacht uitgedrukt erg vervelend als je een lekkend dak hebt. Vaak betekent dit dat het dak niet goed is onderhouden. Er kan veel waterschade ontstaan als je een lekkend dak hebt. Er komen dus niet alleen de kosten van de dakreparatie om de hoek kijken, maar ook de kosten voor het herstellen van de schade aan (spullen in) je woning. Vaak valt schade door een daklekkage ook niet onder je opstalverzekering. Verzekeraars keren namelijk minder geld uit als de oorzaak van de daklekkage is dat er te weinig onderhoud aan het dak is verricht. Om dit soort problemen te voorkomen, kun je preventief dakbeheer laten uitvoeren door een dakdekker.

 

De werkwijze van de dakdekker

Van tevoren wordt er altijd een gratis dakinspectie uitgevoerd. Zo kunnen mogelijke zwakke punten of kapotte onderdelen in kaart worden gebracht. Vervolgens zal er een plan worden gemaakt om het dak te repareren. Je kunt dit altijd inzien en je zit dus nergens aan vast. Mocht het nodig zijn dat er een spoedreparatie moet worden uitgevoerd, kan de lekkage snel worden opgelost, ook ‘s nachts!

 

Bespaar op de energierekening

Wist je dat het mogelijk is om te besparen op de energierekening door aanpassingen te laten doen aan het dak? Waarschijnlijk is het dak al voorzien van isolatie. Echter is deze isolatie vaak verouderd. In de meeste gevallen kan er nieuwe en betere isolatie worden geplaatst, waardoor de warmte goed binnen blijft in de winter. Hierdoor hoef je minder snel te stoken en bespaar je weer op de energiekosten.